Mida sinu seljavigastus tähendab? Kas siin valitseb oht ka Eesti koondise jaoks? Kui Siena jõuab finaali välja, siis klubihooaeg võib sul läbi saada alles juuni teises pooles. Sealt ei ole koondise mängudeni enam väga pikalt minna (EM-valikmängud algavad augusti alguses).

Fakt on see, et hetkel seis nii hull pole, et selg operatsiooni vajaks. Kuna eelmise suve graafik oli väga tihe, siis lõi välja ülekoormus. Olenemata sellest kaua mul hooaeg Itaalias kestab, siis äkki 3 nädalat puhkust pigistab ikka kuidagi ära. Saaks natukene akusid laadida ning keha puhata. Samas ei saa ma kindlasti jalgu päris seinale visata, sest selg tahab igapäevaselt konditsioonis hoidmist. Selle vabanduse taha ma küll ei poe, et mul on selg haige ja ma koondisesse ei lähe. Üritan selja mängukorda saada ja igal juhul koondist EM-valiksarjas aidata.

Mis su seljal täpsemalt viga on?

Alaselg teeb muret. L5-S1, kui see sulle midagi ütleb (naerab). Disk nihkub kahe selgroolüli vahel ja hakkab närvivalu andma. Puusa, põlve, igale poole. Mul on kaitsev vöö kogu aeg peal, ei saa seetõttu korralikult istuda ega astuda. Ajudele hakkab. Ma võrdleks seda hambavaluga. Hommikul hakkab pihta ja õhtuks oled omadega täitsa soe peast. Aga seis läheb iga päevaga paremaks, õnneks. Tegin eile üle pika aja kerge jõusaalitreeningu, et keha toonuses hoida ja nüüd olen pisut kange. Aga ei midagi hullu, küll kestab hooaja lõpuni ära.

Kas teil on järgmisest hooajast ka meeskonnas juba mingeid jutte peetud?

Ütlen ausalt, et keerulised asjad toimuvad siin. Või õigemini keegi ei tea, mis toimub, ja mis edaspidi juhtuma hakkab. Ei tea, kes treeneriks jääb, kes mängijatest jätkab, mis eelarve tuleb – väga keeruline seis. Majandus on pannud ikka korraliku põntsu. Päris laiali klubi ei lagune kohe kindlasti. Ka suhteliselt kitsastes tingimustes oskavad nad hästi majandada ja konkurentsivõimelise meeskonna komplekteerida. Euroliiga koht on ka Sienal olemas. Päris lotot nad siin ei mängi, tööd tehakse süsteemselt ja pühendunult. Vahepeal olid jutud, et Euroliigas mängiv klubi kolib hoopis Firenzesse (70 km Sienast eemal). Samas ei räägita seda juttu esimest korda. Mine sa võta kinni.

Miks võiks kõne alla tulla Firenzesse kolimine?

Seal on suurem saal ja ka lennujaam olemas. Ise me Firenze vahet kogu aeg sõidame, kui kuskile lendame. Aga suurt loogikat ma kolimise juures ei näe. Olen suhteliselt skeptiline, et klubi teise linna liigub.

Sul on aasta lepingut järel, jätkad ikka Sienas?

Vaatame, mis tuuled toovad. Paberi peal on jah järgmine hooaeg kirjas, aga kui klubi poolt ikkagi öeldakse, et me ei ole võimelised kokkulepitud summat maksma ja sa võid otsida uut klubi, siis ega mind keegi kinni hoida saa. Mingis mõttes on teatav kindlus järgmise hooaja suhtes olemas, samas ebaselgust on päris palju.

Homses Päevalehe LP-s ilmub eellugu Siena Montepaschi - Varese Cimberio oodatud poolfinaalile. Kas Kangur saadab Taltsi või Talts Kanguri suvepuhkusele?