Koondise abitreener tuletas siiski meelde, et kogu suve ja nii ka eelseisva Hispaania tuuri eesmärk on keskenduda peamiselt meeskonna oma mängule ning sellele, mis ootab ees aasta pärast EM-finaalturniiril.

"See suvi on suunitlus teistsugune. Tallinna turniirilgi viskasime vastastele enne mänge vaid pilgu peale. Nii ka Hispaanias - rohkem keskendume ikka enda asjadele," kinnitas Varrak Delfile.

Esimesena astub Guadalajaras, kus mängumehed hetkel hommikusöögiks valmistuvad, et siis kell 11 trenni asuda ning hallile pilk peale visata, Eestile täna vastu Aafrika kolmas sats Senegal, kellega on võimalus kohtuda ka mõni päev hiljem.

"Teises mängus on Senegali vastu kindlasti lihtsam mängida. Eks me nende tulemusi meedia vahendusel oleme jälginud. Meie jaoks on Senegal kindlasti uus ja huvitav - palju me põhjaeurooplastena selliste satside vastu ikka mängida saame?" arutles Varrak.

"Meile ja kuttidele on Hispaania tuur hea võimalus. Eriti just Argentina näol. Vaatasin, et Manu Ginobili ja Carlos Delfino ei mängi, kuid ülejäänud nimekad on neil kohal. Kui tihti sa nendega ikka kohtud? Poistele väga hea preemia ja Keio Kuhi poolt super töö!" kiitis Varrak korvpallikoondise mänedžeri ja korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhi.

Varrak usub, et meie mehed saavad staaride vastu hakkama küll - hoolimata sellest, et vastu astuvad meeskonnad peagi MM-il võistlustulle asuvad.

"Kui meie vorm pole võibolla kõige parem, siis vastaste vormikõver peaks just tipu lähedale hakkama jõudma," leidis Varrak. "Meil on iga päev mäng ja spetsiaalset valmistust iga kohtumise eel kindlasti teha ei saa. Sisetunne ütleb, skoor skooriks, saame hakkama küll. Meie tase on viimase kolme-nelja aasta jooksul tõusnud. Nimekamaid mehi pole (Janar Talts, Kristjan Kangur, Tanel Sokk - toim.), kuid usun, et need mehed saavad ka hakkama."

"Nende meeste" all peab Varrak silmas suvel B-koondises alustanud Rait-Riivo Laanet, Rain ja Toomas Raadikut, Timo Eichfussi, Tanel Kurbast ning nendega hiljuti liitunud Rain Veidemani, Sten-Timmu Sokku, Kristo Saaget, Gert Dorbekit, Gregor Arbetit, Joosep Toomet ja Reinar Hallikut. Samad mehed mängisid Leedus ka Katari vastu.

"Meil on üheskoos vaid üks mäng olnud ja seda Katariga, kes on küll okeil, kuid mitte MM-i tasemel meeskond. Aga meie mäng läheb päev-päevalt paremaks. Peame Hispaanias suutma ka osavalt mänguminuteid jaotada, mängime ikkagi neli päeva järjest. 35 minutit vaevalt, et keegi mängib. Peame vahetustega kavalad olema," leidis Varrak. "Keskendume peamiselt enda mängule. Katsetame ka paari uut asja, et järgmine suvi oleks lihtsam alustada."