Korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhi kinnitusel tuli huvi Argentina ja Puerto Rico poolt. On ju Eesti ainus Euroopa sats "turul", kes taganud koha järgmisel aastal toimuvale EM-ile ning pole hetkel hõivatud MM-i või vana maailma suurturniiri kvalifikatsioonimängudega.

"Me saame mängida olümpiavõitja ning Puerto Rico näol sealt mitte väga palju kaugemal asuva meeskonna vastu. Ma arvan, et see on väga hea võimalus," on Kuhi arusaadavalt positiivselt meelestatud. "Tegelikult ei vaadanudki meie nii palju ringi, vaid nendeni jõudis info, et saadaval on üks Euroopa sats. Kuna nad soovisid end enne MM-i just Euroopa võistkonna vastu proovile panna, siis niimoodi läks."

Argentina näol on tegemist 2004. aasta olümpiavõitjaga, kes 2001. aastal võidutses ka MM-il. Mitmed "kuldse põlvkonna" mängijad peaks astuma ka Eesti vastu - nende seas ka tervelt kolmel MM-finaalturniiril parimaks valitud Luis Scola.

Eesti kohtub Gudalajaras avamängus Senegaliga reedel Eesti aja järgi kell 19. Hommikul, kohaliku aja järgi kell 11 tehakse pallitrenn ning visatakse esimest korda pilk peale siinsele hallile. Senegali meestega sai juba ka esimest korda tutvutud, sest hotelli saabudes sammusid Aafrika pärituolu tornid meie meestest rõõmsal moel mööda.

Argentinaga minnakse vastamisi laupäeval.

Delfi vahendab koondise tegemisi ja aset leidvaid sündmusi kohapealt.