2-punkti visketabavus:
Rock oli põhiturniiri parima visketabavusega meeskond. Ka poolfinaalis TTÜ/Kalevi vastu suutsid tartlased näidata sarnast täpsust.

On selge, et TTÜ/Kalevi ning BC Kalev/Cramo puhul on tegemist kahe täiesti erineva meeskonnaga, kuid võrreldes põhiturniiriga on langus olnud liiga suur.

3-punkti visketabavus:
Tartu meeskond on läbi aastate silma paistnud täpsete kolmepunktiviskajatega. Küll on mängu päästnud Gert Kullamäe, küll Tanel Teini tabamused. Isegi Tanoka Beard päästis kaugviskega kunagise Balti liiga veerandfinaali.

Tänavuses finaalis on Tartu meeskonna kolmepunktiviske tabavus olnud aga kohtuav. 46st viskest on korvirõnga läbinud vaid 9.

Pallikaotused:
Heino Enden lausus Delfi spordile: "Võibolla peaks optimaalsemalt puhkust andma ja mängus rohkem Allingule alla mängima. Rockil on raske Kalev/Cramot kõigutada. Seni on tartlased pidanud maksimaalselt füüsiliselt pingutama, et midagi korda saata. Samas on nad teinud ka palju rumalaid otsuseid. Pallikaotusted, laua blokeerimise unustamine ja kaitses eksimised ongi need nüansid, mis määravad selliste mängude tulemused."

Rocki pallikaotused on võrreldes põhiturniiri ning eelkõige poolfinaaliga kasvanud märkimisväärselt. Finaalis, kus mängivad kaks võrdset meeskonda, saavad saatuslikuks pisivead. Kes vähem eksib, see võidab. Seni on Rock enam eksinud.

Mis on juhtunud Marek Doronini, Silver Leppiku ja Giorgi Tsintsadzega?

Marek Doronin ja Giorgi Tsintsadze näitasid poolfinaalis suurepärast mängu. Meeste keskmised näitajad kasvasid igas kategoorias. Finaalis on mõlema mäng aga täiesti kadunud.

Tartu Ülikool Rocki korvpallimeeskonna abitreeneri Toomas Kandimaa kohtumisel fännidega küsiti liidri kohta – pärast Tanel Teini ja Janar Taltsi lahkumist pole säärast meest esile kerkinud.

Kandimaa sõnul ei saa treenerid kedagi pushida, et sina saa nüüd liidriks, kirjutas Õhtuleht.

"Ootame, et keegi tõuseks ise esile, annab rohkem, kui meie loodame," edastas Kandimaa juhendajate põhimõtte, lisades, et samal seisukohal on ka peatreener Indrek Visnapuu.

Just nemad peavadki esile nüüd tõusma. Kasvõi korraks.

"Oleks ilus, kui ikka Tallinnas seeria lõpeks. Ma ei usu, et Rock suudab neli järjestikust mängu Cramot võita, kuid mõne võiksid tartlased ära võtta. See tooks korvpalli tagasi intriigi, mis seda ala edasi viib," lausus Üllar Kerde eile.Rockil on võimalus finaali intriig tagasi tuua juba homme, algusega kell 16:00 Tartu Ülikooli sporidhoones.