Pärnu kesklinna koolide võimlasse kogunenud 100 pealtvaatajat said tasavägise korvpallikohtumise tunnistajaks. Tarvase algus mängule oli silmapaistev — kohe esimestel sekunditel surus Silver Kallas palli pealt korvi, teatas BC Rakvere Tarvas.

Sealt edasi tehti spurt ning Pärnu sai esimese korvi alles siis kui Tarvasel oli punkte juba 11. Jesper Parve ja Raido Ringmetsa korvidest vähendasid võõrustajad vahet, ent veerandaja lõpuks juhtis Tarvas 29:18.

Teise neljandiku algus nii hästi Tarvasel ei sujunud. Vannessi korvi järel jäädi punktita mitme minuti jooksul ning veerandaja keskel oli Pärnu mängu viigistanud seisul 36:36. Ette pärnakad siiski ei saanud, sest Tarvas tegi seepeale 8:0 spurdi, millega eduseisu jällegi kindlamaks tegi. Poolajale minnes oli Rakvere võistkond ees 49:40.

Teise poolaja alguses andis mõlema meeskonna punkte oodata mitu minutit. Pärnu tegi kolme-nelja minutiga kaotuse tasa, sest Tarvas ei suutnud kuidagi punkte visata. Ette aga jällegi Pärnut ei lastud — James Alleni korvidest ja Jarmaine Vannesi pealtpanekuga tehti 11:1 spurt ja mindi taas kümne punktiga juhtima. Enne viimast kümmet minutit oli seis 62:52 Tarvasele.

Viimasel veerandil lasti Pärnu mitmel korral mängu tagasi. Neljandiku keskel oli Pärnu taaskord seisu viigistanud, aga juhtima minemiseks jõudu ei jätkunud. Tarvase võõrleegionäride Vannessi ja Alleni korvidest saadi neljandiku keskel hea hoog üles ning pärast Jesper Parve viiendat viga kolm minutit enne kohtumise lõppu jäi üle kohtumine vabavisetega lõpule viia. Neljakümne mänguminuti lõpuks oli seis tablool 75:83 külaliste kasuks ning Tarvasel hooaja 16. võit käes.

Tarvase poolelt oli kõige paremas hoos James Allen lõpetades mängu 25 punkti ja nelja lauapalliga. Kristo Saage arvele jäi 16 punkti, Jarmaine Vannessile 10 punkti ja üheksa lauapalli. Tarvase tugevuseks olid vabavisked, millest koguti võistkonna peale 31 punkti 82% tabavusega.

Pärnu parimaks oli nagu ikka Jesper Parve. Seekord jäi tema saagiks 26 punkti ja 11 lauapalli. Edukalt tegutsenud Raido Ringmets viskas 19 punkti ja võttis 14 lauapalli. Rait Käbini kontosse jäi 14 punkti ja viis korvisöötu.

Tarvase peatreener Andres Sõber sõnas pärast mängu, et kuigi oli raske mänguks keskenduda, siis jäi ta esitusega rahule. „Esimene poolaeg oli meil väga hea. Aga seejärel läksid vastased hasarti ja mõnel meie mängijal tekkis rahulolutunne,” ütles Sõber. „Ei jaksa kogu aeg keskenduda kui viimastel mängudel on pinge peal, nüüd me oleme viimasest viiest olulisest kohtumisest võitnud neli. Järgmine mäng on kodus TTÜga — saame rahulikult treenida ja valmistuda play-offiks. Mul on hea meel, et täna võitsime, oleme riigi kuues meeskond ja võimalus on ainult ettepoole minna.”

SEB KML turniiritabelis püsib Tarvas kuuendal kohal. 35 mängu peale on ette näidata 16 võitu ehk võidetud 45,7% kohtumistest. Säilinud on isegi võimalus tõusta viiendale kohale ehk mööda TTP/Piritast. Seitsmendal kohal on BC Kalev/Rapla võiduprotsendiga 42,9.

Tarvase järgmine kodumäng ja ühtlasi ka põhiturniiri viimane mäng on Suurel Reedel, 6. aprillil kui vastaseks TTÜ KK.