Võimaluse kaasa teha NBA klubi Houston Rockets hingekirja kuuluva 23-aastase mängumehe sünnilinnas, mis ühtlasi Leedu suuremaid korvpallikantse, toimunud laagris organiseeris Leedu agentuuri BBaltics Eesti esindaja Lauri Vahtramäe.

1998.-2000. aastal sündinud poisid said treenida nii Leedu rahvuskoondise treeneri Jonas Kazlauskase kui ka mitmete Leedu meistriliiga klubide juhendajate käe all. Kõik noorkorvpallurid said endale laagrist tasuta treeningvarustuse alates tossudest kuni retuusideni välja.

Lauri Vahtramäe sõnul olid eestlased tublid ja näitasid ennast heast küljest. Heameelt valmistas agentuuri esindajale seegi fakt, et meie poisid olid laagris nii juhendajate kui ka eakaaslastega lävides suhtlemisaldis.

"Julgust ja enesekehtestamist oli noortel vaja näidata rohkelt sest 44 talendilaagris harjutanud poisi hulgas tuli silma jääda," lausus Vahtramäe ja lisas, et peagi algab läbirääkimiste etapp. Agentuur on huvitatud koostööst nii mõnegi Eesti tulevikumehega.

"Olen optimist," märkis Lauri Vahtramäe. "Eesti oludes on vaja korvpalli tuua rohkem professionaalsust just sellepärast, et meie talendikamad poisid oleksid Euroopas konkurentsivõimelised - see puudutab nii treeningtööd kui ka mängijate esindamist."

BBalticsi tuntumateks "nägudeks" on Mantas Kalnietis, Robertas Javtokas, Donatas Motiejunas, Martynas Pocius ning näiteks ka Eesti koondise 23-aastane äär Siim-Sander Vene.

"Donatas Motiejunas on suurepärane näide sellest, kuidas motiveerida Leedus poisse korvpalliga tegelema," tähendas Vahtramäe ja lisas, et ka Eesti vajab samasuguseid näiteid.

Eesti korvpallinoortel on igal juhul põhjust usinamalt treenida, kuivõrd nende tegemistel hoitakse nüüdsest BBalticsi poolt kodumaalgi silma peal.