Omaette küsimus on välismängijad. Bamba Fallil ja Armands Škelel on hooajaks 2012/2013 küll kehtivad lepingud, kuid küsimärke jagub. Mõlemal mehel on näiteks lepingus väljaostusumma, mis rahakatele kosilastele võib osutuda peenrahaks. Falli vastu tundis hooaja käigus tõsiselt huvi VTB liigas Kalev/Cramoga ühte alagruppi kuulunud Samaara Krasnõje Krõlja meeskond, kuid Martin Müürsepp suutis toona venelastele selgeks teha, et ärge "omasid" torkige.

Kardetavasti on Falli mängud Kalev/Cramos siiski mängitud, sest tema esitused jätsid kohati väga veenva mulje ja suurte liigade tiimide jaoks oleks ta väga odav täiendus. Kas 217cm pikkuse keskmängija järgmiseks peatuspaigaks saab olema just Venemaa liiga, aga kindlasti midagi suuremat ja kaalukamat kui Eesti liiga. Škele jäämine on samuti küsitav. Vaadates tagasi hooaja keerdkäikudele võivad lahkuminekut soovida mõlemad osapooled. Ehkki lõpp oli ju ilus, jäi Škele panus oodatust palju väiksemaks, lisaks polnud ka Kuusmaa ja Škele omavahelised suhted just kiita. Ja rahanumber on lätlasel samuti oluliselt kopsakam kui Fallil, mis võib pärssida jätkamist.

Teist aastat järjest Kalev/Cramo meistriks viinud Aivar Kuusmaa kohtub enda sõnul klubi omanikega järgmisel nädalal ning siis saab tema käekäigust täpsema ülevaate. "Mul on 1+1+1 leping, mis tähendab, et iga hooaja eel vaadatakse tingimused üle. Lisaks vajan selgust klubi ambitsioonidest ja rahalistest võimalustest. Mis liigasid mängime, millise hinnaklassiga pallureid saame värvata," sõnas Kuusmaa Delfile.