Eile kuulas aukohus Sõbra selgitusi korvpalliliidu juhatusele saadetud U-20 Eesti koondise viie mängija ja treenerite liidu kirjade kohta. Eetikakoodeksi järgi oli aukohtul võimalik valida kolme karistusmäära vahel: teha Sõbrale ebatsensuursete väljendite kasutamise pärast hoiatus, esitada juhatusele ettepanek avaldada talle noomitus ja peatada tema litsentsi. Hoiatuse võib aukohus ise määrata, ülejäänud kahe määratud karistuse kinnitamise õigus on juhatusel.

Aukohtu esimees Aadu Kana on öelnud, et nende ülesanne oli teha juhatusele ettepanek Sõbra karistamiseks, selle avalikkusele selgitamise õigust neil pole. Ka teised aukohtu liikmed Kersti Sirel ja Margus Metstak ei kommenteerinud, mida nad otsustasid.

Sõber vabandas eile Eesti televisioonile antud intervjuus U-20 koondises mänginud viie Tyco Rapla korvpalluri ees. Nii Tyco Rapla liige Rait-Riivo Laane kui ka meeskonna esindaja Jaak Karp ütlesid, et ei soovi enne korvpalliliidu juhatuse otsust midagi kommenteerida.
Sõbral on õigus pöörduda ise antud juhtumi kohta selgituste andmiseks juhatuse poole. Juhul kui juhatus otsustab teda karistada noomitusega, peavad nad seda eetikakoodeksi järgi korvpalliliidu liikmetele teada andma, samuti on juhatusel õigus noomitust avalikustada.

Juhul kui juhatus aukohtu karistusettepanekuga ei nõustu, saadavad nad vastavasisulise kirjaliku teate aukohtule ja Sõbrale. Aukohtul pole õigust antud juhtumit edasi käsitleda.