Eesti klubidest oli edukam Audentes tulles kolme võiduga viiest mängust pronksmedalile. Eesti meistrivõistluste tabelijuht alistas kaks Läti tiimi Valmiera BSS-i 68:59 ja BS Riga 57:50 ning oli üle ka poolakate BC Sierakowist 68:54.

Kindlalt jäädi alla turniiri võitnud Ukraina U16 koondisele 51:72 ja poolakate Poznan Biofarm võistkonnale 38:63.

Igal võistkonnal oli turniiril viis mängu, kaks reedel, kaks laupäeval ja üks pühapäeval. Mänguaja kestuseks 4 x 8 minutit.

TalTech teenis kaks võitu, olles üle Valmierast 65:57 ja haarava lõpuga mängus Poznanist 47:46 -poolakate viimase sekundi vise oma väljakupoolelt raksatas rõngasse.

Eliitdivisjonis peetud kahe etapi järel on Audentes nelja võiduga 10. ja TalTech kolme võiduga 13. kohal. Juhib Ukraina koondis kaheksa võiduga, ent sarnane saldo on veel neljal meeskonnal – Vilniuse SKM-EMSI, Riia DSN / Sporta Bode, Krasnodari Lokomotiv Kuban ja Kaunase Žalgiris. Ukraina koondisele annab eelise parem korvide vahe.

Muide, Ukraina koondises käis Tallinnas ka 211cm pikkune (ketsideta) mängumees Ivan Tokovenko. Noormees on korvpalli mänginud vaid poolteist aastat ning treenerid näevad temas suurt potentsiaali. Antropomeetrilised andmed on igatahes võimsad.

Tallinna turniiri sümboolsesse All-Stars viisikusse valiti Venemaa U16 koondise kandidaat Grigori Kušneruk (Lokomotiv Kuban), Jarko Kõrvel (TalTech KK), Karl Gustav Jurtšenko (Audentes SK), Rudolfs Rudmiezis (Valmiera BSS) ja Maksim Baranov (Ukraina 2004).

Audentese SK mängis turniiril koosseisus: Gregor Kiilmaa, Patrick Malm, Fred Jordan Relve, Hugo Villem Hallop, Karl Gustav Jurtšenko, Riko Feliks Plunt, Georg Oliver Metsaorg, Artur Evestus, Kaur Erik Suurorg, Mark Nurmsalu, Rasmus Andre, Kerdo Rämman. Treeneriteks olid Rauno Pehka ja Tair Tenno.

EYBL-i põhiturniiri kolmas ja ühtlasi viimane etapp peetakse Eesti klubide jaoks 19.-22. märtsini Riias.