Intervjuud Šķēlega ajasime taga mitu nädalat. Minu käest olid päris paljud kossuhuvilised uurinud, kas ma Šķēle kohta midagi tean. Eriti ei teadnud. Riiga intervjuud tegema sõites tundsin kerget pelgust: järsku ta ikkagi loobub pika pinnimise peale kokkulepitud intervjuust. Õnneks olid kõhklused alusetud ja kahekordsest Eesti meistrist avanes veidi parem pilt, kui olin sisimas kartnud. Välja arvatud muidugi armid, mis torkasid kohe silma.

••Armands, meeldiv on sind näha, sa paistad olevat heas vormis!

Mitte nii väga heas vormis (naerab). Aga olen kuu aega treeninud ja üritan sporti tagasi tulla.

••Juulis kuulsime ootamatult, et sinuga juhtus midagi Läti koondise treeningulaagris. Ole hea, räägi, mis täpsemalt juhtus?

Alustasin juulis treeninguid Läti koondisega. Mõne inimese sõnul olin paremas vormis kui kunagi varem. Treenisin enne seda omal algatusel kuu aega Ukrainas. Olime vist koondisega umbes nädala treeninud, kui hakkasin tundma peavalusid. Ja siis ühel korral pärast treeningut külma veega basseinis olles tundsin järsku hingamisraskusi ja mind viidi haiglasse. Diagnoosiks taas meningiit. Viibisin haiglas kokku kolm nädalat. Mulle tehti sarnane operatsioon, mis eelmisel korral. Peahaav lõigati samast kohast lahti, nüüd on see vaid veidi pikem. Usun, et nüüd pandi haigusele pidur peale. Doktori sõnul esines eelmisel korral väike probleem, mida nad ei suutnud lahendada. Seekord läheneti lõikusele teisiti ja ma tunnen, et paranemisel on vahe sees. Tunnen end märksa paremini.

••Kui kriitilises seisus sa olid? Meieni on jõudnud kuuldused, et olukord oli väga halb.

Olukord ei olnud tõesti hea. Aga olen endiselt elus ja minu lähedased on õnnelikud. Kõik kolm korda, mil olen meningiidiga lõikuslauale sattunud, on olnud kohutavad. Võibolla seekord läks isegi pisut kergemalt kui varasematel kordadel, sest see juhtus suvel ja ma taastusin tänu soojemale ilmale paremini. Eelmine kord sattusin haiglasse talvel ja kaotasin operatsiooni järel kümme kilo. Seekord langes kehakaal haiglas veedetud kolme nädalaga umbes viis kilo. Kuid praegu olen juba enam-vähem normkaalus tagasi.

••Kuidas sina sellele haigusele vaatad, sest see tabab sind taas ja taas? On sul olnud mõttes, et aitab spordist?

Minu terviseprobleemid pole seotud sportimisega. See on kaasasündinud anomaalia. Loodan, et kolmandast lõikusest piisab viirusliku meningiidi peatamiseks. Päris paljud inimesed arvasid, et ma ei suuda pärast kolmandat operatsiooni enam käia ega rääkida. Tahan näidata, et ma saan endiselt kõike teha, elu ei ole läbi.

••Millist elu sa praegu elad? Kas kõik on normis või pead endale piiranguid seadma?

Kõik on korras. Arst andis loa treenida. Alustasin küll treeninguid natuke varem, kui oli lubatud, aga sellepärast, et tundsin ja tunnen end siiani hästi. Tahan uuesti korvpalli mängida ja olen selle järele näljane.

••Sul on endiselt kehtiv leping Eesti meisterklubiga BC Kalev/Cramo. Millised on suhted?

Kalev/Cramo inimestega on mul head suhted. Olen rääkinud peatreeneri ja mänedžeriga, nad ootavad mind tagasi. Saan neist aru, et nad tahaksid mängijat, kes oleks kohe valmis täisjõuga mängima. Mina ei ole praegu sellises seisus, et suudaksin mängida.Läti korvpallurArmands Škele
Sündinud 4. septembril 1983

Pikkus, kaal: 192 cm, 91 kg

Klubid:

BK Brocēni (1999–2001)

Anwil Włocławek (2001–2004)

Liège Basket (2004–2005)

Spirou Charleroi (2005–2006)

Barons LMT (2006–2009)

Basket Napoli (2009)

BK Ventspils (2010)

BC Kalev/Cramo (2010–praeguseni)

Mängis Läti rahvuskoondises 2002–2009