Kangurit vaevab niinimetatud sportlase song ja ta pole korralikult koondisega 1. augustil algavateks EM-valikmängudeks saanud valmistuda. Hetkel on koondise juhid pannud lootuse pigem sellele, et ilma temata suudetakse EMi alagrupp võita, et turniiri edenedes võiks ka Kangur liituda.

"Ta juba vist järgmine nädal peaks saama uuringud tehtud. Kui vaja, siis ka vastavad protseduurid. Nii et lootus, et ta jõuab tagasi meid aitama, on olemas. Kahtlane küll, et 1. augustiks, aga me ikkagi loodame alagrupist edasi pääseda, see on me eesmärk on ka ilma Kangurita. Mida kaugemale turniir venib, seda suurem on lootus, et ta ka meid aidata saab," rääkis koondise abitreener Alar Varrak pärast Slovakkia-mängu Delfile.

"Praeguse seisuga küll arvan, et ta jääb esimestest mängudest eemale. Loodame, et Siim on vähemalt rivis, ta on hästi mänginud," sõnas Talts intervjuus Delfile pärast võitu, aga uskus, et alagrupivõiduks konkurentsis Hollandi ja Portugaliga ollakse võimelised ka haavatud koosseisus.

"Ma ei oska midagi vastasmeeskondadelt oodata, pole näinud ja kuulnud midagi. Kindlasti läheme võitma, muud ei saagi olla," rääkis ta.

Slovakkia vastu 32 mänguminutiga 14 punkti, 12 lauapalli ja 4 korvisöötu kogunud Talts ise vajas pärast kohtumist ravi seljale. Taltsi sõnul on tegemist uue traumaga, kuid selle tõsidust ei osanud ta öelda.

"Eks homme näha ole, kuidas enesetunne on. Pärast mängu on keha veel soe ja kõige hullem ei tundu. Ma arvan, et midagi hullu ei tohiks olla. Loodan, et mõne päevaga läheb üle," arvas Eesti koondise asendamatu korvialune jõud.

Eesti koondise juhtmängijate probleemide rida täiendab juba eelmisel nädalal Austrias seljavalu tõttu ühe mängu vahele jätnud Vene, kes Slovakkia vastu jättis teisel poolajal mängu poolelil.

"Lehismets (koondise füsioterapeut Priit Lehismets - toim.) tuli ja andis signaali, et kui võimalik, mitte kasutada. Treeneritelt tuli vastu signaal, et loomulikult, kontrollmäng ikkagi. Kui tal annab tunda, siis pole vaja lõhkuda. Nad pidasid paremaks, et ta ei mängiks enam edasi," kirjeldas Varrak.

Eesti koondis alustab 2015. aasta Euroopa meistrivõistluste valikturniiri 1. augustil alagrupimängudega. Võidu korral jätkatakse nelja meeskonna hulgas, kes poolfinaalides ja finaalis selgitavad ühe maa, kes tagab endale koha järgmisel EM-finaalturniirile.

Nelja rahvuse karikaturniiril kohtub Eesti reedel kell 20 Valgevenega, kus abitreeneriks Martin Müürsepp. Delfi TV teeb kohtumisest otseülekande.