Tartu Ülikool on Kalev/Cramole kahes esimeses finaalmängus alla jäänud 63:75 ja 66:84. Kui esimeses mängus vajus Tartu lõplikult ära alles neljandal veerandajal, siis laupäeval läksid kalevlased oma teed juba kolmanda veerandaja keskpaigast alates. Finaalseeria kolmas mäng peetakse homme kell 20 Saku Suurhallis.

Mida Kullamäe teie arvates peaks Tartu mängus muutma, et see seeria põnevamaks teha?

Mis ma ikka oskan öelda... Eks meile kõigile olid need kaks mängu väike üllatus. Alles see ju oli, kui nad Tallinnas Kalev/Cramo üles loputasid. Aga nende vastu on retsept väga lihtne: kaitses mängida pall kiirelt üle, panna avatud mäng peale, kes vaba on, kohe lajatab. Viskajaid Tartul ju on. (Kristo) Saage, (Silver) Leppik, (Sten-Timmu) Sokk - kui koht on, tuleb kohe visata! Sest olgem ausad, korvi all on Cramol rohkem jõudu. Minu meelest peaks Gert tagamängijatele rohkem rõhku panema, muud midagi. Aga praegu on nad mänginud Cramoga sarnast mängu - selline kontrollitud rünnak, päris agressiivne kaitse. Kuusmaa on oma pundiga mänginud VTB-d ja Balti liigat. Tal on see rohkem käpas. Aga kui ma panin talle suhteliselt kiire mängu ja maa-ala kaitse peale, oli ta kohe kaks mängu hädas.

Oletame, et Marek Doronini seeria ongi nüüd läbi. Kui suur tagasilöök see Tartule võiks olla?

Mis seda Doroninit üle plähvida! Sellest pole mõtet rääkidagi. (Vallo) Allingu paneb praegu päris süngelt. (Bill) Amis mängingu number nelja, (Rain) Raadik annab natuke puhkust Allingule, kogu lugu! Doronin on mänginud nelja ja kolme ning minuarust see tekitabki neil segadust. Mängigu oma kohta. Nad on ju tegelikult hästi mänginud ka ilma Doroninita. Viimase mängu esimene poolaeg oli ju viigis, Allingu ja Amis möllasid, polnud viga midagi. Selge see, et, kui Doronin on heas hoos, on temast väga palju kasu.

Palju räägitakse ka veel Cramo meeste paremast füüsisest...

See on täiesti jama jutt. Küsimus on mentaalses pooles. Kui asjad ei toimi, siis kukutakse kokku. Pole Tartu füüsisel Cramoga võrreldes mingit erinevust. Nad jaksavad sama hästi joosta või isegi paremini. Ma ei arva üldse, et Tartu füüsiselt kehvem oleks. Lihtsalt mentaalne pool on hävinud.

Kas praegune seeria käik, kus Tartu on kodus jäänud 0:2 kaotusseisu, on teie jaoks väga suur üllatus?

Väga suur üllatus ei ole, sest Cramo on materjalilt ja koosseisult tugevam. Küll aga oleks oodanud, et Tartu seal 2000 inimese ees midagi ära näpistab. Nad on ju võitnud sel aasta Cramot küll - sebigu need videod välja, vaadaku neid! Ega nad nüüd kahe kuuga nii jube tugevaks ka pole läinud.