"Just viis minutit tagasi saime Läti korvpalliliidult telefoni teel kinnituse, et nad on otsustanud Eesti koondise kasuks," ütles Eesti korvpalliliidu president Jüri Ratas Delfile.

"Tingimused jäid samaks, mis viimati alaliitude vahel kokku lepiti. Eesti korvpalliliit garanteerib 1300 piletit mängu kohta, välja arvatud Läti mäng, mis on tuhatkond suurem. Ja kui meie gruppi tuleb ka Leedu mäng, siis see on ka tuhatkond suurem," selgitas Ratas korvpalliliidu võetud 100 000 eurose kohustuse tagamaid.

Mis hinnaga hakatakse müüma korvpalli EMi pileteid? "Läti ei ole lõplikku hinda kinnitanud minu teada, kuid hinnavahemik peaks jääma Eesti fännide jaoks 20st kuni 45 euroni mängu kohta," ütles Ratas ja lisas: "Ma loodan, et me saame piletimüügiga alustada 12. või 13. detsembril. Selleks ajaks on selgunud kõik alagrupivastased."

Eesti ja Läti koondise ülejäänud alagrupikaaslased selguvad loosimisel, mis toimub 8. detsembril Pariisis.

Lätlased loodavad lisaks Eestile alagruppi saada ka Leedut, kes on paigutatud loosimise eel tugevaimasse gruppi. Kuna sealt aga Prantsusmaa ja Horvaatia on endale valiku juba teinud, jääb fortuunal valida vaid Leedu ja Hispaania vahel. Seega on Lätil tõenäosus Leedu saada 50%.

Kes võivad tulla Läti ja Eesti alagrupikaaslasteks?
- Tugevaimast grupist nagu juba mainitud kas Leedu või Hispaania,
- Teisest tugevusgrupist loositakse Riia alagruppi kas Serbia või Ukraina,
- Kolmandast grupist ei loosita kedagi, sest sinna kuulub ka Läti koondis,
- Neljandas tugevusgrupist loositakse Itaalia, Poola, Belgia või Makedoonia,
- Viiendast grupist on variandid Iisrael, Tšehhi ja Gruusia,
- Kuuendast tugevusgrupist ei loosita kedagi, sest sinna kuulub Eesti.