Võistkonna “Värvilised” nimekirjas asub turniiril võistlustulle ka Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas, kes viimati mängis 3×3 tänavakorvpalli 2009. aastal Tallinnas, Vabaduse väljakul.

Internetist leiab video, kus 21-aastat tagasi Lauluväljakul peetud “Adidas Streeball 1997” turniiril oli tänane peaminister U19 noorte sarja võitjavõistkonna liige, kes pääses Adidas Streetballi finaalturniirile Milanos.

Võistluste korraldaja Martin Dorbek ütles, et Allan Dorbeku mälestusvõistluse eesmärk on vanad Illuste kämpakaaslased kokku kutsuda ja legendaarsel puuväljakul veidi korkat teha.

Martin rõhutab, et tegemist ei ole vaid pro-balleritele mõeldud turniiriga, kus osaleda saavad vaid Eesti võistkonnad ning lisas intrigeerivalt, et sellel on rohkem publikut kui mõnel meistriliiga mängul.

Eesti Korvpalliliidu 3×3 valdkonna juht Reigo Kimmel tunnustab Dorbekut initsatiivi eest: “Kuu aega tagasi arutasime Martiniga Filipiinidel toimunud FIBA 3×3 MM-il, et Illustes, kus ma isegi 21-aastat tagasi Allan Dorbeku suvises laagris trenni tegin, võiks sel suvel ühe 3×3 turniiri korraldada. Näitasin Martinile, kui lihtne on FIBA 3×3 võistluste korralduse süsteem, Martini ülesanne on võistlusele nii osalejad kui sponsorid vähem kui ühe nädalaga kokku ajada – tundub, et tal on see juba õnnestunud, kuna nimekirjas on nii peaminister, kui kokku on saadud ka korralik auhinnafond, mis lähipäevil täieneb veelgi”.

Korvpalliliidu töötajana on Kimmelil hea meel, et endine Eesti Korvpalliliidu president, tänane peaminister tuleb oma osalemisega Eesti 3×3 korvpallile appi.

“Ükskõik, mis koha võistkond “Värvilised” Illuste 3×3 turniiril saab, on Jüri Ratas peale turniiri vähemalt peaministrite arvestuses FIBA 3×3 ränkingus maailma #1 kohal”, lisas Kimmel.