"Tere tulemast, härra Varrak!" pealkirjastas Urali koduleht eestlase palkamise uudise.

"Varrakut valides saime innustust faktist, et tal on kogemusi VTB Ühisliiga tasemel meeskonna juhendamisega, milleks saamise poole meiegi püüdleme. Tema meeskonnad on mänginud Eurocupil ja teistel rahvusvahelistel turniiridel ning Alar on mitmel korral tunnistatud Eesti parimaks treeneriks. Varrak teab, kuidas väikese eelarvega klubi vedada, ta teab, kuidas valida mängijaid, sealhulgas leegionäre," ütles kodulehe vahendusel BC Urali president, 1980. aasta olümpiapronks, 1982. aasta maailmameister ja kahekorde Euroopa meister Stanislav Jerjomin.

Varrak ütles kodulehele antud kommentaaris, et sai pakkumisi ka mitmetelt Eesti klubidelt. "Pidasin Jekaterinburgi tööpakkumist väga huvitavaks. Sain suvel mitmeid pakkumisi kohalikelt meeskondadelt, kuid tahtsin hankida töökogemust piiri taga. Jah, töötasin paar kuud Leedus, aga see ongi kogu mu kogemus ning ma tõesti tahtsin uuesti väljaspool kodumaad töötada. Minu jaoks käib võõrsil töötamine professionaalse arengu juurde, see õpetab teistsugust filosoofiat ning annab korvpallilte teistsuguse lähenemise."

Ural võitis Ühisliiga järel tugevuselt teise liiga ehk Superliiga aastatel 2012 ja 2013. Eelmisel hooajal teeniti põhiturniiril 7. koht, kuid veerandfinaalis mindi kokku hilisema võitja Samaraga, kellele kaotati mängudega 1:3.

Varrak on välisklubidest juhendada saanud vaid 2018. aastal Alytuse Džukijat, kus ta saldoks jäi Leedu meistriliigas kolm võitu ja 11 kaotust. Hetkel on ta ka Eesti korvpalliliidu spordidirektori ametis.

"Ma pole veel valmis rääkima oma mängu filosoofiast. Pean enne nägema oma tiimi ning aru saama, millised mängijaid minu käsutuses on. Vajan aega, et läbi töötada olemasolev andmestik ning selgeks saada mängustiil, mida tiim möödunud hooajal viljeles. Kui olen koosseisu täielikult läbi töötanud, saan alles sellistest asjadest rääkida. Arvan, et see aeg saabub augusti lõpus. Ainult nimekirja põhjal hinnates tundub, et meil on olemas tasakaal noorusest ja kogemusest," jätkas Varrak.

"Loodan fännide toetusele. Üritame näidata helget korvpalli, mis oleks huvitav kõikidele vaatajatele. Tean juba üsna palju linna ja klubi ajaloo kohta ning õige pea asun töö kallale. Näeme varsti, sõbrad, näeme varsti!"

Alar Varraku treenerikarjäär:

2006-2007 Noortekoondis/Audentes abitreener
2007-2008 Noortekoondis/Triobet peatreener
2007-2008 Triobet/Dalkia abitreener
2008-2017 Eesti koondise abitreener
2008-2012 BC Kalev/Cramo abitreener
2012-2017 Kalev/Cramo peatreener
2018 Džukija peatreener (Leedu)
2018.- praeguseni Eesti koondise abitreener

Saavutused treenerina:

7-kordne Eesti meister
3-kordne Eesti karikavõitja
3-kordne Eesti meistriliiga parim treener (2013, 2014, 2016)