208 cm pikkune Tass andis põhitsentrile Mickell Gladnessile puhkust. 17-aastane koolipoiss kogus 15 minutiga viis lauapalli ja blokeeris ühe viske.

„Kiitsin teda pärast mängu,” sõnas juhendaja Alar Varrak. „Vastase pikad polnud küll osavad, kuid tugevad ja pikad. Julgen väita, et Tass tegutses kasulikumalt kui Gladness. Ei arvanud, et ta nii hästi hakkama saab, ikkagi 17-aastane ja esimene mäng VTB-s. Ta oli tubli, just kaitses. Kuskilt ei paistnud aukartust ega ebakindlust. Ärgem Matthiast üle kiitkem, aga esimene mäng suurendab optimismi. Sooviks talle ka edaspidi mänguaega anda.”

Kalev/Cramo juhtis pärast Gregor Arbeti kolmepunktiviset 71:70, kuid järgnes Jenissei spurt 10:1 ja võõrustajad enam külalisi järele ei lasknud.

„See polnud probleem. Probleem oli, et kaotasime jälle lauavõitluse ja korvi alt visati meile palju punkte. Viskamisega pole me jänni jäänud, ka mitte suurte vastu. Aga me ei kontrolli mängu seetõttu, et ei kontrolli lauavõitlust,” rääkis Varrak. Ta lisas, et eriti olnuks täna vaja USA keskmängijat Cedric Simmonsit, kel polnud Venemaa viisat.

Miks Varrak jättis Sten-Timmu Soku teisel poolajal pingile, kuigi esimese poolaja kuuel minutil oli ta täitnud mängujuhi ülesandeid juhendaja sõnul korralikult. „Tegin väikese apsaka,” tunnistas Kalev/Cramo peatreener. „Et kaotasime esimesel poolajal suurelt lauavõitluse, otsustasin kasutada tagaliinis pikemaid mehi, et nad aitaksid lauavõitlust parandada. Tagantjärele targana ütlen, et oleks pidanud Sokku ka teisel poolajal kasutama.”