Teatavasti polnud Zenidil põhihooaja viimases mängus enam suurt kaalul ja sestap otsustas peatreener Vassili Karasjov jaotada mänguaega meeste vahel ühtlaselt. Astana võitis närvesööva lõpuga heitluse 88:85, tõrjus Kalevi tabelis üheksandaks ja rühkis ise veerandfinaali, kus ootavad ees duellid Moskva CSKAga.

"Tavapäraselt nad kindlasti nii palju vahetusi ei teinuks, aga me ei saa Zenidile midagi pahaks panna. Neil olid oma eesmärgid, kindlasti ei kuulunud sinna mõte, kas Kalev saab edasi või mitte. Koosseis, mis mängis, igatahes võitles," mõtiskles Varrak.

Otepääl laagris viibivad kalevlased elasid kohtumisele kaasa hotellitubades arvutiekraanide ääres. 

„Kurb meel on ikka, aga hommikul ärkame jälle üles ja elu läheb edasi," tõdes Kalevi peatreener Alar Varrak. „Teadsime, et olukord on selline. Ei ole siin enam midagi kurta. Seda enam, et hoolimata kõigest tegime VTB-s ikkagi suurepärase hooaja. Ohkida ju võib, kust võinuks üks-kaks võitu lisaks saada, aga samas ei saa unustada, et mitmed mängud võitsime ka ise napilt."

Kalev ja Astana kogusid võrdselt 13 võitu ja 17 kaotust, Kasahstani esiklubi edestas Eesti seisusekaaslast tänu paremusele omavahelistes kohtumistes.

Kalev saab nüüd täielikult keskenduda koduse Alexela meistriliiga play-off'ile, mille poolfinaalis ollakse alates pühapäevast vastamisi Rapla Tycoga.