Spordisaate stuudiovestluse külalisteks olid jalgpalliliidu president Aivar Pohlak ja korvpalliliidu president Jüri Ratas.

Pohlak tunnistas, et 1990ndate alguses toimus tõsine jalgpalli ja korvpalli vastandumine. "Lihtne oli vastanduda. Seda hõlbustasid ka persoonid, kes tollal korvpalli juhtisid ja 90ndatel korvpalli allakäigule viisid. Korvpalli juhtimisel puudus toona süsteem ja loogika. Siis oli lihtne vastanduda, Korvpall oli tipus ja nautis hüvesid ning ei mõelnud, mis saab edasi. Jalgpall ei olnud kuskil ja pidi mõtlema, kuidas edasi ja kuidas mitte teha vigu, mida korvpall tegi," sõnas Pohlak.

Ratase arvates on korvpalli juhtimisel tehtud vigu, kuid sellele on kaasa aidanud ka riiklikul tasemel tehtud vead. "Kindlasti oleks saanud midagi paremini teha. Üks asi on ka see, mille Jaak Salumets välja tõi. Spordikoolide ärakaotamine polnud Eesti ühiskonnas õige. Lätis on need ju alles."

Kui saatejuht Tarmo Tiisler küsis, mida teeb korvpall paremini kui jalgpall, vastas Pohlak: "Mitte midagi. Mitte midagi kohe kindlasti ei tee paremini. Ta teeb hästi, aga ta ei tee paremini kui jalgpall. Ma arvan, et ta teeb paremini kui nemad tegid ise enne. Vahest teevad paremini seda, et nad jõudsid EM-finaalturniirile. Ma arvan, et Eesti riigis on üldse vähe institutsioone, kes teevad paremini kui jalgpalliliit. Meil on väga täpsed pikaajalised sihid ja arenguplaanid."

Kui analoogne küsimus esitati Ratasele, teatas korvpallijuht: "Korvpall on kindlasti nii tark, et oskab teiste edusammudest õppida. Mina kiidan näiteks jalgpalli selles osas, et nad on rahvuskoondise tasemel suutnud paremini lõimuda erinevaid rahvuseid, mida 20 aastat tagasi tegi korvpall. Mina ei ütle, et jalgpall ei tee meist midagi paremini. Kindlasti me õpime ja saame tugevamaks."

Ratas tõi veel välja, et korvpall on jõudnud kaks korda EM-finaalturniirile ning et sügisel Lätis toimuvale EMi viiele alagrupimängule müüdi Eestis kokku 24 000 piletit, mis on väga hea näitaja.

Hea lugeja, mis mulje jättis tänane "Suurmeistrid"? Kas tegemist on väärika järglasega näiteks kunagisele "Spordiprismale"?