USA üliõpilaskoondis on esindatud Kansas State’i, Iowa, Notre Dame’i ja Syracuse’i jt ülikoolide mängijatega ning neid juhendab Kansas State ülikooli peatreener Frank Martin.

“Sisuliselt on tegemist 1970 aasta Eesti – USA korvpallikohtumise kordusega,” ütles Sokk. “Kuigi tollel ajal valmistus USA koondis tiitlivõistlusteks, siis ei osalnud selle aja reeglite kohaselt võistkonnas NBA mängijad.”

Gruusia koondisele on Tallinna turniir oluliseks proovikiviks enne septembrikuist Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri Leedus. Teatavasti mängib Gruusia koondise 21-aastane keskmängija Giorgi Shermadini Sloveenias, tänavu Euroliigas 16 hulka jõudnud Union Olimpija meeskonnas.
Gruusia koondisesse kuulub ka Atlanta Hawksi 211 cm pikk tsenter Zaza Pachulia. Samuti on Eesti publikul kindlasti hea meel taaskohtuda Viktor Sanikize ja Georgi Tsintsadzega.

Tõusuteel olevasse Rootsi koondisesse kuulub näiteks Detroit Pistonsi ääremängija Jonas Jerebko ning NCAA’s Nevada Ülikoolis mängiv Brice Massamba.

Eesti koondise mängudest Nelja Rahvuse Karikaturniiril teeb otseülekande Eesti Rahvusringhääling. “Peame tähtsaks näidata oma kanalil ametlikeks mängudeks valmistuva korvpallikoondise kontrollturniiri eriti arvestades kui atraktiivsed on sellel Eesti vastased,” ütles ERR sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer. “Paljudele vanema generatsiooni inimestele meenuvad 70-ndate alguse Eesti koondise kohtumised USA-ga. Noortele annab tulevaste superstaaride teleri vahendusel ja oma silmaga nägemine kindlasti ilmpulsi siirduda korvpallitrenni ning innuga seda mängu harjutada.” lisas Kaljuveer.

Lisaks Nelja Rahvuse turniirile osaleb Eesti koondis 29.-31. juulini rahvusvahelisel turniiril Ukrainas, kus osalevad lisaks korraldajale veel Valgevene ja Poola koondised. Samuti peab Eesti meeskond 11. ja 12. augustil Eestis kaks kontrollkohtumist Tšehhi koondisega.

Augusti keskpaigas ootavad ees Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni mängud. Tallinnas Saku Suurhallis võõrustatakse 18. augustil Austriat ning 24. augustil Hollandit. Kahe mängu vahel 21. augustil kohtutakse võõrsil Luksemburgiga. B-divisjoni kodumängud on telepildis nähtavad Eesti Rahvusringhäälingu vahendusel.