Avapäeval mindi vastamisi Riia TTT naiskonnaga, kellelt paar kuud tagasi tuli vastu võtta selle hooaja seni ainuke kaotus. Kohtumine algas tasavägiselt kuni 1182 Tallinn naiskonna eduseisuni 12:11. Siis saabus eestlannadel mõõn, mille käigus TTT tegi 14:0 spurdi. Suuresti tänu sellele tuli Eesti naistel minna pikemale pausile 25:42 kaotusseisus. Tundub, et vaheaja jutud mõjusid hästi, kuna kohtumise teises pooles mängiti vastasega nagu võrdne võrdsega. Korra suudeti vahe mängida ka kümne punkti piirimaile, aga siis näitasid lätlannad kohe kolmel järgneval rünnakul tabavate kaugvisetega ning kohtumise lõpuks pidid 1182 Tallinn tunnistama Riia TTT 84:62 paremust. Kohtumise järgselt olid treenerid Howard Frier ja Gerly Kostla üldise mängupildiga rahul, tõdedes et samal kursil jätkates võib varsti Läti meisterklubile kõvasti kanna peale astuda. Kohtumise eestlannade edukaimad olid Mailis Pokk 15 ja Annika Köster 14 punktiga. Lätlannade resultatiivseim oli Ieva Kulite 19 silmaga. Eraldi märkimist väärt on TTT täpsus kolmepunkti joone tagant, tabades 24-st üritusest 12. Järgmine 1182 Tallinn ja Riia TTT omavaheline kohtumine leiab aset juba kahe nädala pärast 24. jaanuaril kell 14.30 Audentese Spordihallis.

Kuna turniiri teises avapäeva kohtumises Leedukate Suduva-Mantinga alistas RSU/Merks naiskonna, siis pronksikohtumises tuligi 1182 Tallinn naistel vastamisi minna viimati nimetatud võistkonnaga. Kohtumine algas õige õnnetult, kui juba 11-ndal sekundil jäi põrandale lebama Birgit Piibur, kes esimest rünnakut lõpetades maandus õnnetult ja vigastas hüppeliigest. Peale seda võttis mängujuhi rolli üle Anastassia Ptitsõna ja suuresti Mailis Pokki ja Pirgit Püü korvide toel alustati võrdset lahingut. Esimene veerandaeg kuulus siiski RSU/Merksile tulemusega 18:14. Järgmise kümne minutiga ajas 1182 Tallinn mängutempo oluliselt kõrgemaks ja hakkas tabama nii kaugelt kui lähedalt. Suurepärase hoo sai üles Mailis Pokk, kes ilmeksimatult viskas veerandajaga 15 punkti. Poolaeg 1182 Tallinn võistkonnale 46:35. Kohtumise teine pool algas imepäraselt tervenenud Birgit Piiburi suurepäraste söötudega, mida võistkonnakaaslastel oli mugav punktideks realiseerida. Kõik kulges parima stsenaariumi järgi kuni veerandaja viimase minuti alguses vilistasid kohtunikud Marit Maaringule vastase viset takistades vea. Pall läbis korvirõnga ja lisaks anti 2 vabaviset. Tõe huvides ei saanud mitte küsimata jätta, et miks 2? Kohtumise lõpus ei osanud ka vilemehed sellele küsimusele vastata. Kuna vastastelt tuli veel veerandi lõpus viimase sekundi korv ja ka viimast neljandiku alustasid nad tabava kaugviskega, siis kiskus asi jällegi põnevaks. Õnneks kohtumise lõpus olid 1182 Tallinn naised oluliselt kindlamad ja saavutasid võidu tulemusega 88:80. Heas mõttes „pani hullu“ Mailis Pokk, kes kostitas vastaseid 31 punktiga. 20 silmaga toetas teda Pirgit Püü.

Võrreldes esimese kohtumisega võideldi kaitses oluliselt rohkem, samuti tabati paremini viskeid ja loodi teravust rünnakul, mille tulemusena teeniti 27 vabaviset.

MOLTEN Winter Cup finaalis võitis Riia TTT – Suduva Mantinga naiskonda 79:61.

Turniiri võib lugeda igati kordaläinuks, kuna just vajalikul ajal saadi kaks tugevat mängu, kõik mängijad said mänguaega ja kõik jäid terveks.

Eesti-Läti Ühisliiga jätkub järgmise nädala laupäeval, kui kell 16.00 minnakse Riias vastamisi jällegi just sama RSU/Merks naiskonnaga. Peale esimest ringi jätkab 10 võitu ja 1 kaotuse saanud 1182 Tallinn naiskond turniiritabelis teisel positsioonil Riia TTT järgi.