Leedu suursaadik Neilas Tankevičius esitles valitud seltskonnale mullu Ameerika Ühendriikides valminud täispikka dokumentaalfilmi „The other Dream Team“.
Saate teises osas tuleb juttu noorte korvpallist. Teeme tutvust Virumaa Pallimängude Kooli U15 vanuseklassi noormeestega, kes tänavu kevadel said hakkama ajaloolise saavutusega, võites esikoha Euroopa Noorte korvpalliliigas (EYBL).

Kui korvpallimaailmas kasutatakse väljendit „Dream Team 1992“ ehk „Unistuste Meeskond 1992“, siis on kõigile selge, millest käib jutt. Loomulikult USA supermeeskonnast, kes Barcelona olümpiamängudel tekitas sellist furoori, et liialdamata võiks väita - Michael Jordan ja Co võttis mängudel peatähelepanu endale.
Kuid leedulased nimetavad ka enda Barcelona olümpia korvpallitiimi „Unistuste Meeskonnaks“. Mullu valmis Barcelona pronksivõidust ja sellele eelnenud Leedu taasiseseisvumisest dokumentaalfilm, kus peakangelastena astuvad üles Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Rimas Kurtinaitis, Sergėjus Jovaiša, Valdemaras Chomičius ning Barcelona olümpia-aastal sündinud noorema põlvkonna täht Jonas Valančiūnas.

Eesti noortekorvpall tõuseb üha jõulisemalt esile Euroopa Noorte korvpalliliigas. Sarjas osalevad 15 erineva riigi noorteklubid ja seda vanuses 14-20 eluaastat. Meie lähinaabrite kõrval on liigas esindatud ka sellised korvpallikatsid kui Hispaania, Kreeka ja Türgi.
Tänavu kevadel jõudis esimese Eesti klubina U14 noormeeste vanuseklassis sarjavõiduni Virumaa Pallimängude Kool, mis baseerub Rakvere ja Väike-Maarja inimressursil. Poisse juhendab vastane U15 Eesti noortekoondise peatreener Vaido Rego.

Vaata Basket TV novembri esimest saadet: