Eesti korvpallimeistrivõistluste kõige kõrgemal tasemel on esindatud kaks ülikooli: Tartu Ülikool ning Tallinna Tehnikaülikool. Seega ülikoolikorvpall Eesti tasemel justkui eksisteerib, kuid TTÜ spordiklubi juhataja Heino Lille sõnul on praegune olukord otse öeldes mage. Kahest meistriliiga üliõpilasmeeskonnast tegelikult vaid üks ehk siis Tallinna Tehnikaülikool üritab olla nimele kohaselt tudengite meeskond, Tartu Ülikool/Rockist vastupidiselt üliõpilasi sisuliselt ei leia.

Tartu Ülikooli Akadeemilise spordiklubi juhataja Harry Lemberg tunnistab, et ka Tartu Rocki korvpallimeeskonnas oleks suurem rõhk üliõpilastel, kui sellega oleks võimalik mängida suurt mängu. Paraku, kui sihiks on Eesti meistritiitel ja edukas osalemine teistes sarjades, siis üliõpilastega läbi ei aja.

Kolmandat hooaega G4S korvpalli meistriliigas osalev Rapla korvpallimeeskond üritas lõppeval nädalal täita „võimatut missiooni“ ehk alistada meistrivõistlustel liidrikohta hoidev Tartu Ülikool/Rock. Tartu meeskond on ainus, keda pole suudetud kodusel tandril kolme hooaja jooksul maha murda. Pärast käesoleva nädala kohtumist on omavahel mängitud 13 korda ning veel ei ole näkanud.

Kas 35aastane Rocki veteran Vallo Allingu Rapla vastu enam platsile satub on küsitav. Kui tänavune hooaeg jääb viimaseks, siis võimalik, et mitte. Lõpetamise otsust ei ole Allingu veel teinud ja kui Eesti koondise peatreener Tiit Sokk peaks teda ka sel suvel koondise juurde kutsuma, siis mine tea ehk mängibki veel.