Lõppeva nädala neljapäeval kihas Pärnu spordihall noortest korvpalluritest. 48 võistkonna osavõtul toimus 3x3 korvpallisarja finaalturniir, mis mõeldud Eesti koolide 4. ja 5. klasside õpilastele. Pilt, mis avanes oli kirev, nagu sellisel üritusel olema peabki. Mõned vähe osavamad, mõned mitte nii väga, kuid kõik olid ihu ja hingega valmis kaitsma oma kooli au!

Poiste turniiri kaheks kangemaks osutusid Tallinna Nõmme Põhikool ning Jõhvi Gümnaasiumi esimene võistkond. Poolfinaalis oli mõlemal tükk tegemist, et esikohamänguni jõuda, kuid eesmärk saavutati. Eriliselt köitis kõrvaltvaataja pilke Nõmme Põhikooli noormees Karl Kristjan Karpin, kellel vanust 12 aastat ja pikkust koguni 1 meeter ning 92 sentimeetrit. Tõeline keskmängija, kes demonstreeris turniiri jooksul korduvalt ka pealtpaneku oskust!

----------------

Eesti üliõpilaskorvpalli eestvedaja, Tallinna Tehnikaülikooli spordiklubi juhataja Heino Lill sai aprilli viimasel nädalavahetusel nautida mitut töövõitu korraga. TTÜ meeskond krooniti rahvusvahelise üliõpilasliiga võitjaks ning kiidusõnu pälvis ka finaalturniiri korralduslik pool. Venemaa initsiatiivil mullu sügisel käivitunud ISBL liigas osales debüüthooajal 22 meeskonda viiest riigist, TTÜ alistas finaalis Moskva Riikliku Kehakultuuri Akadeemia 83:70. Vaatamata kriitikute leerile on Lill veendunud, et sellises sarjas kaasalöömine tuleb meeskonnale igal juhul kasuks.

----------------

G4S Korvpalli meistriliigas said sel nädalal ühele poole poolfinaalid. Oodatult hakkavad kulda ja hõbedat jagama BC Kalev/Cramo ning Tartu Ülikool/Rock, pronksiseerias kohtuvad TYCO Rapla ning Rakvere Tarvas.
Poolfinaalidest kujunes eriliselt ägedaks Kalev/Cramo ning Rapla vastasseis, kus sai näha nii eemaldamisi, rekordite püstitamist kui tõelisi ilukorve. Ei ole just suur patt neid momente veelkord üheskoos nautida!

Vaata korvpallihooaja 15. Basket TV saadet: