Ainsa Soome klubina KHL-is mängiv Jokerit läksid koduväljakul vastamisi Jaroslavli Lokomotiviga. Võõrustajad pääsesid varakult juhtima, kui täpne oli Pavel Kudrjavtsev.

Jokerit aga pöörasid avaperioodi siiski enda kasuks, kui viigi tõi tabloole Soomega kevadel maailmameistriks tulnud Marko Anttila ja meeskonna viis juhtima Bryan O'Neill. Võõrustajate 2:1 eduseisus ka esimene periood lõppes.

Teise kolmandiku keskel viskas taas värava Kudrjatsev, viigistades seisu. Vaid kaks minutit hiljem viis Lokomotivi 3:2 ette Maxim Afanasjev. Võõrustajad ei jäänud vastust võlgu ning Mikko Lehtonen viigistas seisu 3:3 peale, mille pealt mindi vastu ka viimasele perioodile.

Viimane kolmandik algas Jokerite jaoks hästi, kui kolmandal minutil oli täpne Peter Regin, tehes seisuks 4:3. See polnud aga kõik, Magnus Pääjärvi viskas Lokomotivi neljanda värava ning 4:4 seisul lõpuks normaalaeg lõppes.

Kuna lisaajal jäid väravad viskamata, ootasid ees karistusvisked. Karistusvisetel näitasid paremat närvi külalised Jaroslavlist, realiseerides kolm viset Jokerite kahe vastu. Otsustaval hetkel eksis Helsingi tiimi poolt Marko Anttila.

"Kui sa viskad neli väravat, võiks arvata, et võidad, kuid täna nii ei läinud," rääkis pärast kohtumist Jokerite loots Lauri Marjamäki.

Helsingi Jokerit jätkavad vaatamata kaotusele KHL-i läänekonverentsis neljandal kohal, olles kogunud 47 silma. Sama palju punkte on ka kolmandal positsioonil oleval Moskva Dinamol, kuid neil on kaks matši vähem peetud. Jaroslavli Lokomotiv asub seitsmendal real, Jokeritest jäädakse maha nelja silmaga.

Helsingi Jokerit tuleb juba õige pea ka Eestisse mängima. Nimelt peab Soome klubi 10. ja 11. jaanuaril kaks KHL-i kohtumist Tondiraba jäähallis, minnes mõlemal juhul vastamisi Tšerepovetsi Severstaliga.

Reedene kohtumine algab kell 18:30, laupäevane kell 15:00. Kohtumised korraldab Ekspress Meedia, pileteid saab soetada SIIT!