Kui Helsingi meeskonnas on põhitegijate hulgas ka mitu leegionäri, siis Severstali meeskond toetub suuresti ainult kohalikele mängumeestele. Tänavusel hooajal on nende nimekirjas viis välismaalast, kellest igapäevasel teenivad mänguaega vaid kaks: slovakk Adam Liška ja Ukraina päritolu Jegor Morozov.

Peamine koormus kohalikel

Nagu mainitud, siis peamiselt teevad Severstali ridades tegusid venelased. Senise hooaja resultatiivseimaks meheks on 23-aastane Daniil Vovtšenko, kes on visanud viis väravat ja andnud kümme tulemuslikku söötu. Tema peamisteks toetajateks on kogenud 36-aastane Juri Trubatšov ja nooruke 21-aastane Igor Geraskin, kes olnud otseselt seotud vastavalt 11 ja 10 väravaga. Väravaküttide arvestuses hoiab esikohta slovakk Liška, kelle arvel on seitse tabamust. Kaitsjate seast on head resultatiivsust näidanud 25-aastane Ilja Hohlov, kelle kontole on kogunenud neli väravat ja viis söötu.

Välisareenil kohalikel vähe kogemust

Tšerepovetsi tiimi põhimehed on peamiselt ilma teinud Venemaal, välisliigades on kohalikel mängijatel võrdlemisi vähe kogemusi. Meeskonna kapteniks on Trubatšov, kes kogu oma mängijakarjääri veetnud Venemaal. Näiteks NHL-i kogemusega mängumehi on praeguses rivistuses neli, kellest vaid üks on venelane.

Kõige kuulsusrikkama NHL-i karjääriga on 33-aastane kanadalane Kyle Chipchura, kes veetis maailma tugevaimas liigas koguni 10 hooaega. Selle aja jooksul jõudis ta esindada nelja klubi. Isiklikus plaanis võib tema säravaimaks perioodiks pidada hooaega 2013/2014, mille ta veetis Phoenix Coyotesi ridades (praegu kannab tiim nime Arizona Coyotes - toim), kus ta pääses jääle 80 matšis ja kogus 5 väravat ning 15 söötu. Ühtlasi tuli Chipchura 2006. aastal Kanada koondisega juunioride maailmameistriks. Tänavusel hooajal on kogenud kanadalane aga kirja saanud KHL-is vaid kaks kohtumist.

Lisaks Chipchurale on praegustest Severstali meestest NHL-is mänguaega saanud veel tema kaasmaalane Geoff Kinrade, tšehh Libor Sulak ja ainsa venelasena Bogdan Jakimov, aga kõik on seda saanud vägagi episoodiliselt. Nimelt on kolme peale saadud kirja NHL-is kaheksa mängu, millest kuus on Sulaki arvel.

Tänavuse aasta MM-il ei olnud Venemaa ridades ühtegi selle klubi jäähokimängijat. Võrdluseks, jaanuarikuus Tondiraba jäähallis nende vastaseks oleva Jokeriti mullusest rivistusest pääses maailmameistrivõistlustele kaks meest – kapten Marko Anttila ning ründaja Sakari Manninen.

Kehv seeria

Käimasolev hooaeg on Severstali jaoks möödunud raskelt. Senisest 28-st kohtumisest on võidetud vaid kaheksa. Kogutud 22 punktiga paiknetakse läänekonverentsis 11. ehk eelviimasel kohal. Parasjagu on neil käimas koguni kümnemänguline kaotusteseeria. Viimati saadi võidurõõmu tunda 15. oktoobril, kui lisaajal alistati 2:1 hiinlaste Kunluni Red Star.

Tšerepovetsi Severstal peab kaks kohtumist Jokeriti meeskonnaga Tondirabas 10. ja 11. jaanuaril. Kohtumised korraldab Ekspress Meedia, pileteid saab osta SIIT.