Ainsa Soome klubina KHL-is mängiv Jokerit tuleb Eestisse mitmete nimekate mängijatega. Üheks tuntumaiks mängumeheks võib pidada 203-sentimeetrist ääremängijat, soomlast Marko Anttilat alias Mörköt, kelle hüüdnimi pärineb Muumitrollidest tuntud koletisest Mörköst ehk eestipäraselt Urrist. 34-aastane Anttila kerkis tõeliseks rahvuskangelaseks tänavuse aasta jäähoki MM-il, kus Soome mäletatavasti kõiki üllatades triumfeeris. Koondise kaptenil oli soomlaste eduloos suur roll. Veerandfinaalis Rootsi vastu viskas Anttila viigivärava. Poolfinaalis läks tema arvele Venemaa vastu kohtumise ainus värav. Finaalis aitasid Mörkö kaks väravat tulla Kanada vastu välja kaotusseisust ja võtta mälestusväärne 3:1 võidu.

Mörkö sai kodumaal turniiri järel vägeva tunnustuse osaliseks. Nimelt pandi Soome koondist Slovakkias toimunud MM-ilt koju sõidutanud lennukile nimeks Mörkölento, kusjuures lennu numbriks märgiti AY512, sest 12 on Anttila särginumber. Lisaks mitmetele tunnustustele nimetati veel soomlase kodulinnas Lempääläs asuv jäähall ümber Mörkö Arenaks.

Jokeritis aga Anttila kaptenipaela ei kanna. See au on antud taanlasele Peter Reginile, kellel on ka mitme hooaja jagu kogemusi maailma tugevaimas hokiliigas NHL. 33-aastane Regin veetis NHL-is kokku 8 hooaega, esindades selliseid klubisid nagu Ottawa Senators, New York Islanders ja Chicago Blackhawks.

Rohkelt NHL-i kogemust

Jokeritis on tänavusel hooajal kamaluga NHL-i kogemusega mängijaid. Kõige suuremaks staariks on kahtlemata 36-aastane väravavaht Antti Niemi. Soomlane veetis ookeani taga 13 hooaega ning jõudis selle aja jooksul mängida koguni kuues erinevas meeskonnas. Säravaimaks hooajaks oli 2009/2010, kus ta Chicago Blackhawksiga ka Stanley karika võitis. Jokeriti ridadesse kuulub puurilukk Niemi alates tänavusest hooajast, kus ta jagab mänguaega lätlase Janis Kalninsiga. Niemi ja Regini järel on kõige kogenumaks endiseks NHL-i mängumeheks 35-aastane kaitsja Sami Lepistö, kellel kuue hooaja jagu kogemusi NHL-is. Kokku on tänavuse hooaja koosseisust 12 meest pääsenud senise karjääri jooksul jääle maailma tugevaimas jäähokiliigas.

Resultatiivsed kaitsjad

Tänavust hooaega on peatreener Lauri Marjamäki hoolealused KHL-is alustanud 13 võidu ja 11 kaotusega, mis annab neile läänekonverentsis seitsmenda koha. Arvestades, et vahed on väikesed, püsib Jokerit praegu ilusti play-off kohal. Hetkel on neil käsil kahemänguline võiduseeria, kui alistatud on Nižni Novgorod ja Pekingi klubi Kunlun Red Star. Mõnevõrra üllatuslikult on senise hooaja kõige resultatiivsemateks mängumeesteks Soome pealinna klubis olnud hoopis kaitsjad.

Enim resultatiivsuspunkte on kirjas soomlasest kaitsjal Mikko Lehtonenil (6 väravat, 10 söötu). Kahekohalise punktiskoorini on jõudnud kaitsjatest veel kanadalane Alex Grant (3;7) ja Lepistö (10 söötu). Ründajatest on senise hooaja resultatiivseimad mängumehed kapten Regin ja ameeriklane Brian O'Neill, kes on mõlemad olnud otseselt seotud 13 väravaga.

Kohtumised korraldab Ekspress Meedia, pileteid saab osta SIIT.