Moskva Spartak oli üks Nõukogude Liidu populaarsemaid klubisid. Just punavalged esitasid Nõukogude hoki kuldajal Moskva CSKA-le tõsise väljakutse ja tulid 1960ndatel aastatel kolme korral meistriks.

Tallinna Dünamo vs Moskva Spartak

Nõukogude jäähoki ajalugu algab 1946. aasta detsembrist. Spartak oli esimene meeskond, kes tuli Eesti pealinna NSVL-i meistrivõistluste mänguks Tallinna Dünamoga. Kuna Tallinnas polnud jäähokiväljakut avatud, võeti Spartak vastu Kadrioru tiigi jääl. See oli esimene ja ilmselt ka viimane kord, kui Nõukogude liidu meistrivõistluste mäng peeti külmunud tiigil. Mäng lõppes Spartaki 7:3 (2:0, 3:1, 2:2) võiduga. Kohtumist jälgis 1500 pealtvaatajat.

Spartaki omaaegne väravavaht Viktor Zinger














Sildre saladuslik üleminek Spartakisse

Eesti jäähokikoondise mängijatest on Spartakit esindanud Olle Sildre. Seejuures oli tema üleminek Spartakisse väga saladuslik, kirjutab rus.delfi.ee.

Otsustage ise. Hooajal 1994/95 esindas Sildre Soome teise divisjoni klubi Kooveed vaid kolmes mängus, kuid järgmist hooaega alustas Spartakis, kus veetis kaks aastat. Sildre tunnistas Venemaa meedias, et aitas Spartakit hokivarustuse kohaletoimetamisega. Seda pole raske uskuda, sest Sildre rääkis hästi nii soome kui inglise keelt.

Olle Sildre

Kreenholm tegi Jokerit närviliseks

Jokerit, kes peab sel nädalal Tallinnas kaks KHLi mängu, on varem Euroopa karikasarjas kohtunud Narva Kreenholmiga. 1992. aastal Taanis peetud mäng lõppes soomlaste 3:2 võiduga.

2004. aasta detsembris Tallinnas purustas Jokerit Eesti koondise 10:2 (5:0, 1:2, 4:0).