Miller-Uibo tuli 400 meetri jooksus ajaga 48,37 teiseks, üllatusvõidu teenis Nigeerias sündinud Bahreini esindav Salwa Eid Naser, kes sai kirja kõigi aegade kolmanda aja 48,14. Nigeerlanna parandas oma senist isiklikku rekordit peaaegu sekundiga, Miller-Uibo kärpis oma margist maha 0,6 sekundit.

Bahamalanna jõudis pressikonverentsile teistest medalivõitjatest palju hiljem, kuna elas eelnevalt kaasa abikaasa Maicel Uibole, kes teenis eile kümnevõistluses samuti hõbemedal. Uibo finiši järel kallas naine kaasale pudelist vett pähe, aitas naelikud jalast ära võtta ja kostitas armsamat suudlusega. Mõistagi räägiti ka pressikonverentsil palju sellest erilisest õhtust, kui perre tuli tunni aja jooksul kaks MM-hõbedat.

"Maicel on bahamalastele väga oluline. Alati kui ta koju tuleb, võetakse teda vastu armastusega. Samamoodi tunneme end ka Eestis," rääkis abikaasat kõvasti kiitnud Shaunae Miller-Uibo, kes avaldas, et kavatseb tulevikus eestlase eeskujul panna end ilmselt proovile ka mitmevõistluses.

Kuna tegu oli aastakümnete pikkuse vaheaja järel ühe võimsaima naiste 400 meetri jooksuga, võeti jutuks ka Kochi maailmarekord. Miller-Uibo tunnistas, et esialgu on rekord veel kaugel, kuid ta peab selle ületamist võimalikuks.

Seejärel küsiti temalt ka üks selgelt ebamugav küsimus: kas arvad, et Salwa Eid Naseri 48,14 võis olla aegade kiireim puhtalt saavutatud tulemus? Eks need teemad on õhus, kuna 80ndatel säranud Ida-Saksamaa atleedi Marita Kochi ja ka Tšehhoslovakkiat esindanud Jarmila Kratochvílová kohta on ju ringlemas palju spekulatsioone. Ühest küljest on olukord väga nõme - kõik on üsna kindlad, kuidas omas ajal totalitaarsete riikide spordisüsteem tulemusi tootis, kuid teha pole enam midagi. Samas kui tõendid puuduvad, siis pole sportlasel ju otseselt alust teisi süüdistada. Igatahes oli Miller-Uibo keerulises olukorras, kust ta tuli välja nõnda, et jättis küsimuse kommenteerimata.