Henriku jaoks on tegemist vana vigastusega. Nimelt käis norralane juba pärast 2016. aasta Rio olümpiat varbavigastuse tõttu operatsioonil. Nüüdseks on see toonud kaasa juba uue mure, mis ühtlasi segas ettevalmistust äsja alanud MM-iks, kus ta on juba jõudnud muideks ka võistelda. Nimelt edenes Henrik reedel toimunud 5000m eeljooksust finaali, mis peetakse esmaspäeval. Finaali jõudsid ka tema nooremad vennad Filip ja Jakob.

"Vigastus pole enam pärast operatsiooni nii halb olnud, aga eks ta vahel annab ikka tunda," rääkis Ingebrigtsen Norra väljaandele NRK. "Kui ühest kohast on valus, siis annad koormust rohkem teisele poolele, aga lisakoormuse tõttu hakkab aja jooksul hoopis teine koht valutama. See ongi nüüd minuga juhtunud. Ma pole viimased kaks nädalat isegi jalatseid saanud korralikult jalga panna."

NRK uuris Ingebrigtseni treenerist isa Gjerti käest, mida plaanitakse ette võtta, kui vigastus süveneb ning hakkab segama ettevalmistust järgmise aasta Tokyo suveolümpiaks. "Üks võimalus on varbast lihtsalt vabaneda. Pole otsest põhjust, miks ta vajaks seda. See on viimane variant, aga siiski oleks tegu lihtsalt ühest tüütusest vabanemisega."

"Küsisin Henrikult ühel päeval, kui kaugele ta oleks nõus minema, kui sellest saab krooniline probleem, mis võib tema karjäärile saatuslikuks saada. Sest sellisel juhul on selge, et amputatsioon on üks variant."

Norra ajakirjanik oli Gjert Ingebrigtseni vastusest selgelt üllatunud:

Kas te mõtlete seda tõsiselt?

Jah.

Kas olete asja arstiga arutanud?

Ei ole.

Olete seda tõsimeeli Henrikuga arutanud?

Küsimus pole selles, kas oleme sellest tõsiselt rääkinud. Ma lihtsalt küsisin temalt, kui kaugele oleks ta nõus minema, et probleemist vabaneda.

Mida Henrik vastas selle peale?

Ta jäi veidi kõhklevaks. Oleksin oodanud temalt mingit kindlamat vastust.

NRK uuris antud teema valguses, mida arvab sellisest variandist arst Lars Engebretsen. "Kindlasti ei soovitaks ma varba amputeerimist. Suur varvas on kogu jala liikumise osas väga oluline ning see kindlasti muudaks seda, kuidas Henrik joosta saaks. Loomulikult on inimesi, kes tuleksid sellega toime, aga kas just maailma tippspordi nimel seda teha."

Henrik Ingebritsen rääkis ise, et mõtleb juba järgmise hooaja peale ning lisas, et tal on vedanud, et üldse MM-il tänavu võistleb. "Kas ma finaali jõuan, pole oluline," sõnas sportlane eeljooksude eel. "Paberi peal on see väga ebatõenäoline, aga olen varemgi ennast ületanud. Kui kõik läheb minu kasuks, on finaal siiski võimalik."

Lisaks varbavigastusele on jooksjat tänavu kimbutanud ka puusa- ja põlvekõõluse probleemid. "Kui te oleks minult aprillis küsinud, kas ma tänavusel hooajal üldse võistlen, oleksin öelnud, et seis on 50:50."

Ingebrigtsen lisas, et mõtleb ise juba uue hooaja peale. "Meil on treeninglaagrid planeeritud ja mõtlen juba uue hooaja peale. Olen motiveeritud, et teha järgmisest hooajast oma senise karjääri parim."