Yego võitis Keenia politseimeistrivõistlustel odaviske vaevata, kuigi tulemus 78.86 jääb tema mullusest tasemest - Pekingis tuli ta maailmameistriks 92.72-ga - esialgu veel kaugele. Tõsi, keenialane on enda sõnul hetkel ka alles 60-protsendilises vormis.

"Kõik usuvad, et toon Rios Keeniale ajaloo esimese odaviskemedali. Usun sellesse ka ise. Ma lihtsalt tunnen, et teen selle ära," vahendas Reuters Yego sõnu.

200 meetri jooksu valitsev maailmameister Dafne Schippes läbis Gainesville'is toimunud võistlusel pool staadioniringi ajaga 22,25 (-0,2 m/s), mis kergitas hollandlanna maailma edetabelis esimeseks. Tema mullu joostud Euroopa rekord on 21,63.

Viiekuulise võistluspausi järel tegi esimese tõsisema stardi ka maratoonar Roman Fosti, kes sai Hiinas Yangzhous toimunud poolmaratonil ajaks 1:07.05 (rekord 1:04.42). Uuesti plaanib 32-aastane Fosti võistelda 15. mail Jaapanis Gifus, kus on samuti kavas poolmaraton.

"Tulemus ei olnud ootuspärane. Esimese veerandi võistlusmaast läbisin kilomeetriajaga 3.01, aga edasi seda tempot hoida polnud võimalik - lihas ei lasknud. Terve talve olen tegelenud nõrkade lihaste järele aitamisega, aga nüüd tundub, et olen neid piinanud ja nad ei allu kaua kiirele jooksule. Vähemalt Hiina poolmaratoni meistriks kroonitud mehest olin kiirem," kirjutas Jaapanisse treenima siirduv Fosti oma Facebooki leheküljel.

Julius Yego hooaja avavõistlus odaviskes: