Nimelt oli FSB-nikel kombeks dopingutestijaid saata, et proovid jõuaks sinna, kuhu peab ehk Moskva laborisse. Nii pidi järgnema ka Saranskis (600 km Moksvast) tehtud testimisele. Olles proovid sportlastel ära võtnud, otsustas üks dopingutestijaid aga hotelli akna kaudu põgeneda. Ta teadis, et hotelli ukse ees ootavad teda FSB ohvitserid, et viia ta rongiga Moskvasse, kus on vastas veel FSB töötajaid, veendumaks, et proovid kuhugi "jalutama" ei lähe, vahendab Daily Mail.

"Ma jätsin tule põlema ja teleka käima, et nad arvaksid, et ma olen veel sees," kirjeldas ta põgenemist.

Politseiga tegi koostööd ka treener, kelle hoolealused andsid üle 20 positiivse dopinguproovi. Ime läbi õnnestus testijal aga proovid anda teise kontakti kätte, kes need usaldusväärsesse Lausanne'i laborisse Šveitsi toimetas. Neli proovi osutusid seal positiivseteks.

Olles veel ühed proovid Pariisi smugeldanud, võttis FSB sihikule testija perekonna. "Mu ema sai ähvarduskõnesid," ütles anonüümseks jääda sooviv testija.

WADA keelustas eile nimetatud Moskva labori töö kuueks kuuks.

Esmaspäeval avaldatud raportis paljastas WADA Venemaa kergejõustikuliidu süsteemse dopingutöö ning soovitas eluaegse võistluskeelu määrata viiele sportlasele ja tegutsemiskeelu nende treeneritele. Ühtlasi soovitas WADA rahvusvahelisel kergejõustikuliidul Venemaa alaliidust välja heita.