Kuna Venemaa kergejõustikuliit on IAAF-ist välja visatud, ei pääse hetkeseisuga Rio mängudele ükski Venemaa kergejõustiklane. Kõigile neile on määratud rahvusvahelistel võistlustel osalemise keeld.

IAAF hakkab Stepanova olümpiale lubamist arutama sel nädalal. Hetkel on veel selgusetu, millise koondise ja lipu all venelanna positiivse otsuse korral Rios võistlema hakkaks, kirjutab lenta.ru.

Saksamaa telekanal ARD tõi Julia Stepanova ja tema abikaasa Vitali Stepanovi tunnistuste põhjal avalikkuse ette venelaste massilise dopingu tarvitamise ja selle kinnimätsimise kõige kõrgemal tasemel.

Stepanova tunnistas ARD dokumentaalfilmis, et tema treenerid soovitasid tal hoida külmkapis puhast uriiniproovi juhuks, kui treeningutel tahetakse temalt võtta dopinguproovi. Jooksja abikaasa, kes töötas Venemaa antidopingu agentuuris, paljastas omakorda, kuidas positiivseid dopinguproove varjati. "Kui vahelejääja oli tundmatu sportlane, siis jäi test positiivseks. Kui see oli aga keegi kuulus või tulevikulootus, siis oli tegemist lihtsalt veaga ning seda proovi ei arvestatud," avaldas Stepanov.

Stepanova viibib hetkel koos abikaasaga Kanadas, kus nad on palunud endale poliitilist varjupaika.

Rio de Janeiro olümpiamängud toimuvad 5.-21. augustini.