„Otsus on karm. Ausalt öeldes me mingil juhul ei oodanud, et ta kujuneb nii karmiks," sõnas Venemaa kergejõustikuliidu presidendi asetäitja Vadim Zelitšenok eile Delfile.

"Kuid sellest hoolimata jään kindlaks varem öeldule, et kord tuleb majja luua. Nii meie kui ka teised said selge signaali, et mingeid juhtumeid ei andestata. See puudutab ka korruptsiooni."

"Samas pole mingi saladus, et IAAFi uuele presidendile Sebastian Coe’le on langenud osaks suur kriitikalaine. Ka ta enda kodumaalt Suurbritanniast, kus heidetakse ette, et ta kaheksa asepresidendi aasta jooksul ei pööranud eelmise presidendiga seotud suurele korruptsioonijuhtumile piisavat tähelepanu.“

Tallinnas IAAF-i starterite koolitusel viibinud Zelitšenok usub, et Rio olümpiaks on Vene sportlased tagasi võistlusareenil.

„Loodame, et suudame siiski täita süüdistuste ja ettekirjutustena meie aadressil esitatud vajalikud nõudmised. Tegelikult on tõendatud faktidega süüdistusi vähe. Olen veendunud, et saame nendega hakkama juba lähiajal. Nagu te juba teate, luuakse vastav uurimiskomisjon."

"Praegu on meie liikmelisus peatatud tähtajatult, ilma igasuguste ajaliste määratlusteta. Loomulikult on meie suurim soov ja eesmärk, et sportlased saaks rahvusvahelistel võistlustel osaleda. Eelkõige mõistagi olümpiamängudel. Sellele kulutame suurimad jõupingutused. Aga samal ajal püüame kogu meile inkrimineeritud olukorda maksimaalselt parandada.“