Vastne Euroopa meister alustas hooaja üheksandat Teemantliiga etappi hästi, ületades kõrgused 2.31 ja 2.34 teisel ning 2.37 suisa esimesel katsel. Võistlust jätkas ka ukrainlane, senisel hooajal pigem tagaplaanil püsinud Bogdan Bondarenko, kelle jaoks 2.37 oli hooaja tippmark.

Võitja saatuse otsustas kõrgus 2.39, millest pooliku habemega Tamberi lendas kolmandal üritusel üle ja alistas ühtlasi varasema enda nimele kuulunud Itaalia margi ühe sentimeetriga. Bondarenko ajas kolmel korral lati maha, ent võis võistlusega siiski rahule jääda - Aivar Karotamme tiimi liige on jõudmas olümpia eel üsna lähedale oma paari aasta tagusele vormile.

24-aastane Tamberi jäi üksi võistlema ning lasi latile seada 2.41, mille alistamisega võtnuks ta maailma hooaja tippmargi Mutaz Essa Barshimilt enda nimele. Paraku nii ei läinud: Tamberi vigastas teisel katsel äratõuke ajal vasaku jala hüppeliigest ning jäi muserdatuna mati kõrvale istuma. Kuigi abi tuli kiirelt - tema juurde tõttasid sekunditega nii kaasvõistlejad kui arst -, oli Tamberi koos kümnete just tema pärast Monacosse sõitnud itaallastega šokis. Esimesed mitteametlikud teated haiglast kõnelevad õnneks seda keelt, et väga tõsise vigastusega tegu pole ning Tamberi saab loodetavasti Rio olümpial võistelda.

Lõuna-Aafrika Vabariigi keskmaajooksja Caster Semenya kinnitas taaskord, et on tipus tagasi. Monacos võidutses ta 800 meetri jooksus rahvusrekordi 1.55,33-ga, millega kergitas end hoobilt ka olümpial suurfavoriidiks. Tšehhitari Jarmila Kratochvílová 1983. aasta maailmarekordist (1.53,28) jäi 25-aastane Semenya vaid kahe sekundi kaugusele.

Tulemused
Gianmarco Tamberi õnnestunud hüpe kõrgusel 2.39:


Bogdan Bondarenko õnnestunud hüpe kõrgusel 2.37:

Gianmarco Tamberi teine hüpe kõrgusel 2.41: