23-aastane Aleksandr Menkov kordas kaugushüppes võistluse rekordit, hüpates parimal katsel 8.30. Isiklikust siserekordist jäi mullu Moskva MM-il triumfeerinud Menkov vaid sentimeetri kaugusele.

"See (8.30) hüpe tuli üllatavalt kergelt," kommenteeris Krasnojarskist pärit kaugushüppaja oma selle talve esimest võistlust.

"Soojendusel tundsin valu kubemelihases ning kaalusin hetkeks ka võistlusest loobumist, ent valu polnud väga tugev ja otsustasin ikkagi hüpata," selgitas hooaja edetabelijuhiks kerkinud Menkov.

Kõrgushüppaja Ivan Uhhov, kes erinevalt Menkovist on tänavu võistlenud juba mitu korda, tõestas, et on Sopoti sise-MM-i lähenedes jätkuvalt heas hoos. 27-aastane Londoni olümpiavõitja ületas mängleva kergusega nii 2.31 kui 2.36 ning lasi seejärel latile asetada 2.40. Headele üritustele vaatamata antud kõrgus eile ei alistunud.

Uhhov on jätkab siiski hooaja edetabelijuhina, sest 16. jaanuaril ületas ta Tšeljabinskis kõigi aegade kolmanda tulemuse ehk 2.41.

Helsingi EM-i kulla ja Moskva MM-i pronksi Sergei Šubenkovi ebaedu Moskva sisevõistlusel sai jätku ka tänavu. 23-aastane Šubenkov, kelle ema Natalja Šubenkova on maailma kõigi aegade 10 parema seitsmevõistleja seas, sai 60 meetri tõkkesprindis ajaga 7,64 neljanda koha. Tänavuse võistluse reklaamnägu, keda vedas eile alt tehnika, on osalenud Moskva sisevõistlusel nüüd juba neli korda, kuid võita pole tal õnnestunud kordagi.

Aleksandr Menkov 8.30: