33-aastane Powell läbis nii eeljooksus kui poolfinaalis 60 meetrit hiilgava aja 6,44-ga, püstitades Jamaika rekordi ja kerkides kõigi aegade edetabelis Maurice Greene'i (maailmarekord 6,39), Andre Casoni, Dwain Chambersi ja Tim Hardeni järel viiendaks.

Kahes esimeses jooksus näidatud supervorm tegi Powelli finaali eel suurfavoriidiks, ent, nagu tema puhul mitmeid kordi varemgi nähtud, jäi otsustav vaatus taas loodetust kordades lahjemaks. Mees, kes alistanud 100 meetris 10 sekundi piiri enim kordi (94!), sai finaalis halva stardi ja piirdus teise kohaga. Tema aeg oli 6,50.

Powell on võitnud tiitlivõistlustel nüüd seitse medalit - neist kolm on kuldsed, kuid saavutatud Jamaika teatevõistkonna koosseisus.

Kuldmedali teenis kodupubliku ees hoopis mulluse Pekingi MM-i pronksimees, 20-aastane Trayvon Bromell ajaga 6,47. Kolmas oli Barbadose esindaja Ramon Gittens 6,51-ga.

Saint Kitts ja Nevise igiliikur, aprillis 40. sünnipäeva tähistav Kim Collins piirdus finaalis 6,56 ning kaheksanda kohaga. Poolfinaalis oli ta näidanud aega 6,49.

Asafa Powelli esitus eeljooksus (6,44):

Asafa Powelli jooks poolfinaalis (6,44):


Meeste 60 meetri jooksu finaal: