"Pressikonverentsil tutvustati WADA komisjoni raportit, kus tehti järeldusi ja anti soovitusi. Ei tohi segamini ajada, et sellel komisjonil ei ole mingeid õigusi kedagi kuskilt välja visata. Tegemist on pelgalt ettepanekutega," sõnas Mutko, vahendab gazeta.ru.

"Tutvume pressikonverentsi materjalidega ja anname hiljem selle kohta omapoolse pressiteate," lisas Mutko.

WADA soovitas täna Genfis toimunud pressikonverentsil Venemaa IAAFist välja heita, Moskva dopingulabor sulgeda ja selle juht Grigori Rodtšenko vallandada. 325 lehekülje paksusest raportist ilmneb, et Rodtšenko on omaks võtnud, et hävitas tahtlikult 1417 dopinguproovi.

WADA raport väidab, et Venemaal on dopingusportlaste varjamisega tegeldud pikaaegselt ning tegemist on olnud riiklikult soovitatud ja õhutatud tegevusega.

IAAFi president Sebastian Coe teatas pressikonverentsi järel, et alaliit kaalub Venemaale sanktsioonide määramist. "WADA raportis sisalduv info on selgelt murettekitav. Vajame kogu selle info töötlemiseks ja hinnangu andmiseks aega. Tõtt-öelda olen nõukogul juba tungivalt soovitanud Venemaa alaliidu karistamist kaaluda," kinnitas Coe.