"Alates Venemaa kergejõustikuliidu keelustamisest aasta tagasi pole midagi muutunud. Treenerid, kes ei tohiks sõltumatu raporti soovitusel enam treenida, treenivad edasi, sportlased, kes ei tohiks treenida, teevad seda edasi! Tihti treenivad nad nurgatagustes kohtades, kus keegi neid ei näe, kuid vahel harjutavad nad isegi avalikes baasides, mida kasutatakse koondise laagriteks nagu Kislovodskis," kirjutas Dmitriev.

"Kergejõustikuliit üritab teha näo, et midagi on muutunud, aga see on kõik imitatsioon ja võltsing. Nad panid Juri Borzakovski (endine 800 meetri jooksu olümpiavõitja - toim) uueks peatreeneriks, aga ta ei langeta tegelikult ühtegi otsust. Kõik otsused tehakse tema selja taga tegutsevate "vana tiimi" inimeste poolt, kes ütlevad Borzakovskile, mida teha tuleb."

WADA keelustas Venemaa dopinguagentuuri RUSADA tegevuse 18. novembril 2015, kuid seda uudist võeti teatud sportlaste seas vastu hoopis aplausiga - nüüd testitakse neid veel vähem kui varem. "Dopingutarvitamine esimese kategooria sportlaste seas on dramaatiliselt kasvanud, kuna nad on aru saanud, et neid ei testita enam üldse. Kui RUSADA veel tegutses, kartsid sportlased, kellel "roheline tuli" puudus (riikliku dopingusüsteemi kaitse all olevad sportlased - toim), et neid testitakse ning osad neist ei võtnud dopingut või tegid seda väga ettevaatlikult. Nüüd, kus RUSADA-t enam pole, tarvitavad nad nagu hullud ega kardagi vahele jääda!" ütles Dmitriev.

"Kahjuks kuulun ma isegi sellesse gruppi, kes ei ole koondises, kuid saavutavad riigi meistrivõistlustel poodiumilähedasi kohti. Mind karistati põhjuseta. Ma pole kunagi dopingut võtnud, kunagi positiivset proovi andnud ega isegi kahtlustust saanud. Ning nüüd ma pean võistlema kõikide nende räpaste sportlaste vastu, keda RUSADA enam ei testi."

Dmitrievi sõnul levib Venemaal arvamus, et dopinguta läbi lüüa polegi võimalik. Nagunii tarvitavad kõik ning venelaste vahele võtmine on vaid ameeriklaste vandenõu, mõtlevad nad.

"Kui keegi ütleb, et ta ei tarvita dopingut, siis talle naerdakse näkku ja nimetatakse valetajaks. Inimesed siin usuvad, et ilma dopinguta pole võimalik treenida. Doping on Venemaa sportlaste jaoks tavaline. Ühtlasi usutakse, et Venemaa dopinguskandaalid on USA poolt tekitatud. Nad ütlevad: "Kõik võtavad dopingut, eriti ameeriklased, aga nad on venelastest patuoinad teinud" Selline vandenõuteooria, mida toetavad diskvalifitseeritud koondislased, on levinud 98-99 % Venemaa sportlaste ja treenerite seas," lisas Dmitriev.