"Võin öelda, et see on üks valede pundar ning see on ebaõiglane kirjeldus. Võin anda pikema ja täielikuma kommentaari hiljem, kui olen situatsiooni lähemalt analüüsinud," ütles Balahhintšev Reutersile.

Endine Venemaa antidopinguagentuuri ametnik Vitali Stepanov väitis filmitegijatele, et riigi dopingutestijad võtavad tihti positiivsete proovide kinni mätsimiseks raha. Venemaa dopingutestilabori juhti Grigori Rodtšenkovit süüdistatakse proovide võltsimises ja dopinguainete müümises.

Maailma antidopinguagentuur (WADA) avaldas eile oma kodulehel teate, milles lubatakse filmis esitatud süüdistuste põhjal käivitada täiemahuline uurimisprotsess.

"Neil ei ole fakte ega dokumendte, mis nende süüdistusi tõestaksid," sõnas Venemaa antidopingu (RUSADA) tegevdirektor Nikita Kamajev intervjuus R-Spordile.

"Mis puudutab filmi ennast, siis ma pole seda näinud, samuti ei saa ma ka saksa keelest aru. Seega ma ei saa seda kommenteerida. WADA veebiküljel olevast avaldusest rääkides, RUSADA pole saanud sel teemal ühtegi ametlikku nõuet. Me usume, et see on spekulatsioon ning nende avaldused on täiesti põhjendamatud."