WADA uurimisrühm avaldas tänasel pressikonverentsil raporti, mis paljastas Venemaa antidopingu agentuuris ja kergejõustikus vohava korruptsiooni. WADA soovitas Venemaa rahvusvahelisest kergejõustikuliidust välja heita ning määrata venelastele tiitlivõistlustel osalemise keelu.

Uiba arvates on avaldatud raport järjekordne poliitiline rünnak Venemaa vastu, mis on otseselt seotud Ukraina ja Krimmi konkfliktiga.

"See on poliitilise motivatsiooniga avaldus, mis kuulub Venemaa vastu teostatavate sanktsioonide hulka," vihjas Uiba Ukraina konfliktile, teatab uudisteagentuur Interfax.
"Süüdistused pole absoluutselt põhjendatud, sest need dopinguproovid, mis võetakse sportlastelt, kogutakse kokku WADA enda ametnike poolt."

Uiba lisas, et dopingu kasutamises kahtlustatud Venemaa sportlased võivad oma medalid rahulikult endale hoida, sest nende äravõtmiseks tuleb WADA-l ja IAAFil läbida rida juriidilisi protseduure.

WADA soovitas Genfis toimunud pressikonverentsil Moskva antidopingulabor sulgeda ja selle juht Grigori Rodtšenko vallandada. 323 lehekülje paksusest raportist ilmneb, et Rodtšenko on omaks võtnud, et hävitas tahtlikult 1417 dopinguproovi ning seda kolm päeva enne WADA kontrollmeeskonna pärale jõudmist. WADA soov oli saata Venemaal võetud proovid teiste riikide laboritesse kontrolli.