Maailma Antidopingu Agentuuri (WADA) raport paljastas enneolematu korruptsiooni rahvusvahelises kergejõustikuliidus, kes sõlmis Venemaaga salatehinguid nende sportlaste dopinguproovide kinnimätsimiseks.

"Kui ma sellest kuulsin, olin ma päris šokeeritud, sest nii palju kui ma aru sain, olid nad minu arvates spordiala puhtana hoidmisel teinud head tööd," ütles Bolt Kingstonis, kus ta võttis vastu oma kuuenda Jamaica parima sportlase tiitli.

"Seega see oli minu jaoks jahmatav ning ma tunnen, et mind kui spordiala puhtuse eest võitlevat sportlast on alt veetud. Loodetavasti ei vasta see kõik tõele, aga eks näis, mida uurimine kaasa toob."

Suurbritannia kergejõustikuliit pakkus eelmisel nädalal välja, et spordiala puhtuse huvides võiks senised maailmarekordid nullida ning alustada tippmärkide purustamist algusest.

"Minu arust on see mõttetu. Mis tehtud, see tehtud. Tuleb lihtsalt edasi liikuda ning järgmistel maailmameistrivõistlustel ja olümpial rekordeid parandada nii palju, kui me suudame," lisas 11-kordne maailmameister. "Sa ei saa muretseda mineviku pärast, vaid pead proovima tulevikku üles ehitada."