"Mul polnud valikut," kirjutab 2008. aasta Pekingi olümpia 400m jooksu pronksinaine. "Laps väljaspool abielu, olles ise samal ajal sportlaskarjääri tipus, tundus vastuvõetamatu. Mida mu sponsorid, minu pere, kirik ja mu fännid minust arvaksid?"

Richards-Ross lisab: "Ma tegin otsuse, mis murdis mu südame. Abort on nüüd igavesti osa minu elust. Enamus naisi, keda ma kergejõustiku radadelt tunnen, on teinud vähemalt korra sportlaskarjääri ajal aborti. Sellest lihtsalt ei räägita."

Abordi tegemise järel soovitas tohter Richards-Rossil kaks nädalat spordiga mitte tegeleda. Mõistagi ei saanud ta nõuannet olümpiale sõites järgida, abordi tegemisest ei rääkinud ta kellelegi, teadis vaid tema kihlatu. Richards-Ross oli Pekingi olümpial 400m jooksus peamine kullasoosik, aga pidi leppima pronksiga. Ta ütles võistluse järgselt, et teda häiris finaalis kannakõõluse vigastus...

32-aastane ameeriklanna on tänasel päeval kanali NBC Sport kergejõustiku ekspert. Ta on abielus endise NFL-i mängija Aaron Rossiga ja ootab pere esiklapse sündi.