Kuna Jamaicas on võetud väga vähe dopinguanalüüse, on riigi tippsprinterid eesotsas Usain Boltiga sattunud dopingukahtlustuste alla. Kahtlusi on süvendanud asjaolu, et eelmisel aastal andsid positiivse dopinguproovi endine 100 meetri sprindi maailmarekordiomanik Asafa Powell, kahekordne 200 meetri olümpiavõitja Veronica Campbell-Brown ja Londoni olümpia 4x100 meetri hõbemedalist Sherone Simpson.

"See on tõsiselt kahetsusväärne, et sportlase puhtus pannakse kahtluse alla vandenõuteooriate tõttu. Jamaica spordijuhid vedasid teda (Bolti) alt," ütles Tygard Iirimaa päevalehele Irish Examiner.

"Sportlastel peaks olema võimalus selgelt öelda, et nende puhtust kinnitavad kõrgeimal tasemel tehtud dopinguanalüüsid. Ja just siin on Jamaica kergejõustikujuhid sportlasi alt vedanud, sest ei ole piisavalt proove võtnud," selgitas USA Antidopingu juht.

Jamaica antidopinguagentuur (JADCO) sattus eelmisel aastal skandaali, kui tuli ilmsiks, et veebruarist 2012 kuni juulis toimunud Londoni olümpiani viidi läbi vaid üks võistlusväline testimine.

Bolti nimele kuulub nii 100 kui 200 meetri jooksu maailmarekordid - vastavalt 9,58 ja 19,19.