Türgi kergejõustikuliit teatas täna, et IAAF on küsinud Bulutilt selgitusi tema verepassis avastatud anomaaliate kohta, mis viitavad otseselt dopingu tarvitamisele.

Türgi telekanali NTV andmetel on IAAFi avastatud ebaregulaarsused pärit Buluti 2011.-2013. aastal võetud vereproovidest. IAAF on määranud 23-aastasele türklannale ajutise võistluskeelu, kuid täiendavatest selgitustest on nad keeldunud.

"IAAF ei anna täpsustavaid kommentaare dopingujuhtumite kohta, mis on alles uurimisjärgus," teatas IAAF napisõnalises pressiavalduses.

Bulut lõpetas Londonil olümpia finaaljooksu teisena oma kaasmaalase Asli Cakir Alptekini järel. Viimane on dopingu tarvitamise tõttu oma kuldmedalist ilma jäänud ja kannab hetkel 8-aastast võistluskeeldu.

Lisaks Alptekinile on Londoni olümpia naiste 1500 meetri jooksu finalistidest dopingu tarvitamisega vahele jäänud ka valgevenelanna Natalja Kareiva ja venelanna Jekaterina Kostetskaja, kes said vastavalt 7. ja 9. koha. Selle finaali viiendana lõpetanud Rootsit esindava Abeba Aregawi suhtes alustati dopingujuurdlus eelmisel nädalal.