Rahvusvahelises meedias kiirelt levima hakanud uudist pole IAAF (Rahvusvaheline Kergejõustikuliit) ega WADA (Rahvusvaheline Antidopingu Agentuur) veel kinnitanud.

Kuna 27-aastane Cakir jäi dopinguga vahele ka 2004. aastal, tähendaks teistkordne keelatud ainetega patustamine türklannale elaaegset võistluskeeldu.

See, kas Cakir kaotaks ka Londoni OM-kulla, sõltub dopinguproovi võtmise ajast: kui test on võetud enne olümpiat, kaotab ta medali, kui peale olümpiat, jääb medal alles.

Cakiri tõusis maailma parimaks jooksjaks väga kiirelt. Enne 2012. aastat polnud ta võitnud ainsatki tiitlivõistluste medalit (2008. aasta Pekingi olümpial ja 2011. aasta Daegu MM-il polnud tal asja finaaligi). 2012. aastal võitis ta aga tiitlivõistlustelt suisa 3 medalit: Istanbuli sise MM-ilt pronksi, Helsingi EM-ilt ja Londoni OM-ilt kulla.

Londoni olümpiamängude 1500 meetri jooksu kuld jääb igal juhul Türki, sest Cakiri järel lõpetas olümpifinaali teisena Gamze Bulut. Hõbedale tõuseks Bahreini esindaja Maryam Yusuf Jamal, poodiumile kerkiks venelanna Tatjana Tomašova.