Tõkkesprinter sattus hätta korteri ukse taga, kui ta avastas, et ta oli võtmed, rahakoti ja muu vajaliku jätnud tuppa, kuid oli ise juba koridori sammunud ja uks lukku vajunud. Westerlund tahtis Sollentunast sõita oma sünnilinna Karskronasse, kuid enne oli vaja korteri uks aga ikkagi lahti saada, kirjutab Expressen.

Westerlund võttis seepeale koheselt kõne lukksepale. Lubatust umbes pool tundi hiljem oligi viimane kohal. Kui esialgu lubati, et töö saab olema kiire ja korrektne ning läheb maksma umbkaudu 39 eurot, siis reaalsuses käis kõva lõhkumine ja kolkimine ning raha nõuti 500 eurot.

“Tema soovituse kohaselt oleksin pidanud ukse seejärel teibiga kinni tõmbama,“ rääkis Westerlund, et lukksepp lõhutud lukku ei asendanudki.

Kui sportlane oli rahakotti kõvasti kergendanud, siis oli ta ikkagi pettunud ja küsis nõu oma isalt. Seejärel tegigi kobakäpast lukksepale kõne Westerlundi isa, kes nõudis, et lõhutu ka korda tehtaks.

Pärast pikki vaidlusi lukksepp naasiski, kuid nõudis tehtava töö ja varuosade eest veel üle 400 euro.

Lõpuks lõppes kogu jant tarbijakaitsesse helistamisega. “Oli tõesti kehv õhtu. Sain kindlasti õppetunni,“ sõnas viiekordne Rootsi meister Westerlund.

Nagu selgus, siis on sama käpardliku ja kõvasti raha nuiava lukksepa otsa sattunud ka teised kliendid.