Kang andis mullu augustis dopinguproovi, millest tuvastati keelatud aine deksametasooni jälgi. 31-aastase indialase sõnul tarvitas ta ainet kurguvalu ravimiseks. Deksametasooni kasutatakse tihti just kurgu- ja kopsuhaiguste ravimiseks.

Tegu pole aga esimese korraga, kui odaviskaja dopingureegleid rikub. Nimelt jäi Kang 2018. aasta märtsis vahele kanepiga. Kuna praegune rikkumine on mehe jaoks teine, võib ta saada koguni kaheksa aasta pikkuse võistluskeelu.

"Mul oli tõsine kurguvalu ning enne mullust India meistrivõistluste etappi konsulteerisin eraarstiga, kui olin saanud oma meeskonnalt loa. Arst andis mulle kaks ravimit, millest üks oli deksametasoon," rääkis Kang kohalikule meediale. "Ühtlasi deklareerisin ma mõlemad rohud siis, kui NADA (India antidopinguagentuur) minult proove võttis."

"Ma ei ole nendest rohtudest võistlustel abi saanud. Minul süüd asjas pole ning kavatsen seda ka NADA-le seletada," jätkas indialane, kelle isiklik rekord on 84.57. "Loodan, et mind vabastatakse süüdistustest."

2017. aastal sai temast esimene indialane, kes jõudnud MM-il odaviskes finaali. Toona sai ta 80.02-ga 12. koha. Tema ees lõpetas 11. positsioonil Eesti rekordimees Magnus Kirt.