Ülikool, kes tunnistab kokkuleppe osana, et andeka kergejõustiklase surm oli välditav, nõustus maksma 10,5 miljonit dollarit vanematele ja tegema 3 miljoni dollari suuruse annetuse Lauren McCluskey fondi, mille abiga arendatakse ülikoolilinnaku turvalisust ning aidatakse ülikooli kergejõustiklasi ja loomade varjupaiku.

Pere on lubanud ka kogu neile kantava raha fondi panna, vahendab USA Today.

"See kokkulepe on oluline mitmel põhjusel," ütles Jill McCluskey neljapäevasel pressikonverentsil. "See käsitleb seda, kuidas Lauren suri, kuid austab ka seda, kuidas ta elas."

Ülikool tunnistas kokkuleppe käigus, et ei käsitlenud McCluskey' juhtumit õigesti ning et tema surm oli "brutaalne, arulage ja ennetatav tragöödia".

"Me vedasime Laurenit ja tema perekonda alt," sõnas pressikonverentsil Utah' ülikooli president Ruth Watkins. "Kui neil töötajatel oleks parem väljaõpe ja protokollid oma vastutusalade haldamiseks, usub ülikool, et nad olnuksid ka Laureni kaitseks paremini varustatud."

22. oktoobril toimus Salt Lake City's Lauren McCluskey mälestuskõnd. Pildil võtab embusi vastu Laureni ema Jill.

21-aastaselt surnud Lauren McCluskey oli ülikoolilinnaku politseid teavitanud rohkem kui 20 korda, et 37-aastane Melvin Shawn Rowland ahistab teda. Neiu oli selle mehega suhte lõpetanud, kuna mees valetas oma nime, vanuse ja varasema seksuaalrünnaku toimepanemise kohta. Lauren leiti 2018. aasta oktoobris surnuna linnaku ühiselamu lähedale jäetud autost. Rowland tegi enesetapu enne, kui politsei teda arreteerida jõudis.

McCLuskey isiklik rekord seitsmevõistluses oli 4268 punkti. Viievõistluses on ta Utah' ülikooli kõigi aegade 11. kohal 3181 punktiga.