22-aastane Neziri, kelle rekord on eelmisest hooajast 12,98, võitis oma jooksu 12,69-ga, kuid lubatust tugevama tuule tõttu (+2,6 m/s) tema tulemus edetabelikõlbulik pole. Resultaatide tõesuse seadis kahtluse alla juba fakt, et antud jooksu aegade täpsustamine võttis kohtunikel tavapärasest oluliselt rohkem aega. 

Neziri treener Jussi Ihamäki, kes peaks oma hoolealuse hetkevormist ilmselt kõige paremini teadlik olema, ei suutnud tulemust uskuda ning asus asja uurima. Ta võrdles videost Neziri ja teises jooksus aja 12,56 kirja saanud Tiffany Porteri (mitmekordne tiitlivõistluste medalist) jookse ning avastas, et soomlanna oli Briti sprinterist selgelt aeglasem.

"Nooralotta oli iga tõkke vahel nii selgelt Porterist aeglasem, et minu arvutuste kohaselt oli tema lõppaeg umbes pool sekundit kehvem. Usun, et Nooralotta jooksis tegelikult vahemikku 13,15-13,20, mida enne jooksu plaanisimegi," sõnas Ihamäki.

Kuigi kohtunike eksimus paistab ilmselge, pole jooksu ametlikke tulemusi tänaseni korrigeeritud. Mõnes mõttes "päästis" Neziri lubatust tugevam tuul, sest vastasel korral oleks ta hetkel kerkinud maailma edetabelis Porteri ja Sally Pearsoni järel kolmandale kohale, mis asjaolusid arvestades vaevalt neiule suurt rõõmu oleks valmistanud. Ent imelik oleks ju ka sportlasel endal kaebekirja teemal "miks mulle nii hea aeg mõõdeti?" hakata kirjutama...