31-aastane Korte treenib igapäevaselt Floridas IMG akadeemias, mis aga kolmapäeval ootamatult suleti. "Hommikul oli kõik veel korras. Õhtul kell 17 sain aga kõne, et kogu ülikoolilinnak pannakse kinni ja kõik peavad koheselt lahkuma," rääkis Korte Soome meediale.

Kuigi soomlanna täpset põhjust ei avaldanud, võib eeldada, et kool suleti koroonaviiruse leviku takistamiseks. Sarnaselt paljudele Euroopa riikidele on ka USA-s suurem sporditegevus peatatud.

"Õnneks olid Soome kaugushüppajad mõne tunni pikkuse sõidu kaugusel ning läksin kohalikku autorendifirmasse," jätkas soomlanna. Seal tabas aga jooksjat uus probleem. Nimelt ei töötanud maksmisel ükski tema pangakaart.

"Seal ei saanud aga sularahas maksta. Nutsin nii kaua, kuni nad lõpuks olid nõus sularaha ikkagi vastu võtma."

Lõpuks auto saanud Korte sõitis IMG spordikooli juurde tagasi ning pakkis kõik omad asjad kaasa. Õhtuks jõudis ta juba Orlando lähistele. "Siin on ka paljud kohad suletud, aga üks paik tundub veel olevat, kus saab treenida. Ühtegi treenerit mul küll hetkel ei ole. Homme loodan juba rohkem teada saada, mis toimub."

Kortele kuulub naiste 100 m tõkkejooksus Soome rahvusrekord numbritega 12,72. Mullusel Doha MM-il jõudis ta poolfinaali.